ad 1 : jesli jezdzisz tylko po miescie to parkowanei bedzie trudne

ale na trasy jest idealny i robienie tras 20tys i wiecej rocznie to duzo wieksza przyjemnosc niz np robienie ich Fabia
ad 2 drozsze od fabii jesli chodzi o paliwo, co do cen czesci sa tanie poza paroma pierdolami ale takie wyjatki sa w kazdych autach... wlasciwie to jak masz 123 to polowa rzeczy np zawieszenie jest podobna wiec masz juz conieco wiedzy.. powiem tak nie liczac spalania to jesli nie trafisz na mine nie jest to drogie auto. Niestety sa tez czesci trudno dostepne jak np zderzaki czy ich elementy i wtedy za takie czesci sie placi sporo.... ogolnie zamiennikow firmowych jest masa i w przyzwoitych cenach
ad 3 rzadko sie zdarzaly manuale , przewaznie sa to nieorginalne egz. ja proponuje dobry automat czyli taki co nie przeciaga biegow , nie szarpie za mocno ( lepiej zeby troche szarpal niz przeciagal biegi) i zeby jego olej byl czysty i nie smierdzial jak siki kota..

- remont automata to wg mnie najdrozsza czesc w tym samochodzie, ale jesli znajdziesz prawdziwy zaklad a nie zdziercow to w 2 k sie zamkniesz , jesli nie to skroja Cie i 3,5 tys...
ad 4 odpusc ten silnik jak i serie 1 W126. szukaj 2 seri, co do gazu wszystkie serie i silniki maja elektromechaniczny wtrysk co niedokonca wspolgra z gazem zwyklym a sekwencji nie wsadzisz, jedyna opcja BLOS albo IGS - jedni mowia ze da sie jezdzic inni ze nie...
ad 5 zalezy z jakim wypasem i jakim motorem , ja bym CI proponowal szukac 3,0 2 seria a ceny... hmmm za 15 tys mozesz kupic igle a mozesz kupic zamaskowana mine, ale powiedzmy ze od 12 mozesz szukac 126 ( wiesz mozna tez na pare elementow przymknac oko przy kupnie jesli sie wie ze latwo i tanio je zdobyc, a czasem na takich elementach mozna utargowac cene