Witam Wszystkich
Proszę o ocenę tego auta
http://moto.gratka.pl/tresc/mercedes-50 ... 5299859a,1
Byłem dzisiaj go oglądać. Lakier na 100% do odnowienia, fatalna próba malowania, pewnie przez lakiernika amatora, popękany klar (chyba). Ze wstępnych oględzin wygląda na niebite auto, zero rdzy pod kołem zapasowym, podłoga prosta, oryginalne zaślepki gumowe itp itd. ślady rdzy na błotniku (zdjęcie). Spód bez większych śladów korozji lub ognisk rdzy. Wydech wygląda na kilku letni. Z informacji od właściciela układ hamulcowy zrobione 2 lata temu w ASO (pewnie koszty z kosmosu). Ma znaleźć na to papiery.
Wszystko co elektryczne działa, klima chodzi, roleta tylna też.
Odbyłem tez jazdę próbną, auto odpaliło na kablach. Na benzynie chodzi gładko jak to V8. Przyśpiesza płynnie, nie mogłem poszaleć bo w Szczecinie dzisiaj padał śnieg cały dzień a drogowcy jak zwykle się nie popisali. Skrzynia trochę ciężko się suwała ale to pewnie ze względu na mróz -10C, chociaż mogę się mylić. Generalnie jeżeli chodzi o jazdę na benzynie to nie mam zastrzeżeń. Żadnych stuków z zawieszeniu, lekki luz na kierownicy ale to do sprawdzenia dopiero u mechanika. ASR działał super.
Inaczej się ma sprawa jazdy na gazie, a raczej jej brak. Po przełączeniu na gaz, silnik zaczął stukać pukać, generalnie wydawać z siebie jakieś dziwne dźwięki, zegary szalały a na koniec wszystko zgasło. Moim zdaniem instalacja do wywalenia w całości albo wymiany na nowszą. Całość tych wydarzeń utwierdza mnie w przekonaniu że gaz jest do gotowania albo do zapalniczek
Najciekawsze jednak zostawiłem na koniec. Jak pewnie doczytaliście w ogłoszeniu jest to tzw składak. Tu zawsze zapala mi się żółte światło. Od razu zrobiłem zdjęcia VIN. I po wpisaniu do programu dekodującego wyszły mi rzeczy dziwne:
VIN WDB1260351A203119
Model 420 SEL
Chassis 1260351A203119
Engine 116965 12 000145
Transmission 722324 02 684393
Order 0 5 547 10855
Approx. year 1985
Lights BOSCH
Cab 02119
Dealer Luxembourg (547)
Interior leather brazil brown (273)
Kompletnie to nie pasuje to tego samochodu. Co wy o tym sadzicie?? VIN mam z tabliczki. Podpowiedzcie mi jeszcze gdzie szukać numerów VIN w samym samochodzie??
Z góry dzięki za pomoc