MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest śr sie 13, 2025 10:26 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Klubowicz
Awatar użytkownika

Po odłączeniu regulatorka przesłonka ustala się w pozycji pracy awaryjnej czyli powstaje szparka - pozwalająca na pracę silnika z obrotami ok 1000 (czy ileś tam). Nic nie szkodzi, znaczy komp KE trochę zeświruje bo nie ma regulacji - tzn komp ani ich nie może zwiększyć na zimnym ani zmniejszyć.

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

no, do czasu się najeździłem, zamontowałem zawór bezpieczeństwa o którym troszkę napiszę, nie mój pomysł ale u kolegi się sprawdził. dziś sobie strzelił i na razie stoi zobaczę o co kaman. mozę tutaj już bedę zamieszczał problemy jazdy na lpg do silnika M103 jeśli nie ma nikt nic przeciwko. [zlosnikz] dziś idę pogmerać i zobaczyć co się znowu stało.

Tytuł:
nowy

Witam panowie. Chcialem sie podpiąc pod ten sam temat a chodzi mianowicie o to, że kupilem niedawno mercedesa 260E i po tygodniu załozylem do niego gaz na blosie. Chodzi bardzo fajnie, nie traci mocy ale...mam instalacje najprostszą i po jej założeniu auto nie chodzi mi na benzynie, a na gazie chodzi tylko wtedy jak z gazu odpalę. Problem jest następujący:
1. Nie mogę odpalić auta z benzyny tylko z gazu
2. Na gazie na niskich obrotach przy hamowaniu gaśnie silnik
Co do niskich obrotów to próbuje ratować sie podciaganiem linki ciegna gazu zeby obroty były wyzsze ale sie obroty czesto wieszają wiec tak na dłuzsza mete nie da rady na tym jezdzić.
A co do odpalania z benzyny to tylko odpalił mi na niej po załozeniu instalacji w warsztacie a potem to juz wcale albo 1 lub 2 razy, a tak to palę go z gazu co mnie nie cieszy bo po 2,5tyg od kiedy załozyłem gaz to przy probie odpalenia go z gazu po dlugim kreceniu rozrusznikiem strzelił gaz ale tylko czapę z klapki spietrzającej zdmuchnelo.

Proszę o pomoc bo jestem teraz 200km od ugustowa gdzie zakładałem gaz i nie mam tam jak podjechać dopiero na swięta i dlatego pisze. HEELP!!!

Tytuł:
swój chłop

Pewnie gazownicy założyli ci jakieś wymyśle odcięcie pompy paliwa podczas pracy na gazie i przestało działać. Pod włączeniu zapłonu słyszysz, żeby pompa paliwa załączała się na 0,5 sekundy ?

Tytuł:
nowy

tak ,pompa paliwa dziala po załaczeniu na benzynę, probowałem kilkakrotnie podpompowac paliwo poprzez wlaczanie i wylaczanie zaplonu ale wszystko na darmo silnik chce załapac ale nie może, dodam ze kilkanascie dni temu udalo mi sie odpalic z benzyny ale po tym jak był rozgrzany na gazie ale równiez z problemami.
O tym ze pompa jest odłaczana to wiem od początku ale jest wlaczana jak przelaczam na benzyne wiec nie wiem w czym tkwi problem, wczesniej na benzynie dobrze odpalał

Tytuł:
swój chłop

Numer GG: 1148743
Witam. Jeśli chodzi o gaśnięcie na wolnych to proponuję
założyć stabilizator wolnych obrotów.
Natomiast (z mojego doświadczenia) jeśli chodzi o odpalanie na benzynie
to u mnie winą był przekaźnik pompy i wytarta ścieżka na potencjometrze
przepływomierza. Sprawdzić nie zaszkodzi
Pozdrawiam

Tytuł:
nowy

Nie wiem co się dzieje ale dzis doszedł kolejny problem z moja merci, na rozgrzanym silniku ciezko odpala z gazu albo wcale, a na zimnym jest ok dodam gazu i odpala, dodam tylko ze instalacja ma 3tyg. i jest na blosie, wiec z nia powinno byc ok. Strasznie ciezko odpala a dlugie krecenie rozrusznikiem prowadzi do padniecia aku. Tak sobie myśle ze przed zalozeniem gazu tez miał male problemy z odpalaniem na benzynie ale wtedy bylo -10, wiec nie wiem gdzie szukac, myslalem ze to swiece i przewody ale na zimnym jest ok wiec wsio działa, coś na to poradziecie??? :)

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+02:00