PATISON pisze:
Teraz jescze jeden problem - potrzebuję jakiegoś sprawdzonego miejsca gdzie bedę serwisował moją laleczkę. nie znam dobrego warsztatu w Krakowie lub okolicy. Nie będę przecież j]serwisował jej w ASO ( które nota bene mam blisko domu).
Hej Gratuluję zakupu. Co do serwisu to może pomogę. Nie znalazłem w Krakowie kogoś kto by się specjalizował w takich autach, był solidny i do tego jego miejsce pracy nie wyglądałoby jak chlew. Ja wszystkie auta serwisuję na ul. Bociana w warsztacie Szymański (coś tam dalej). Jak idzie o serwis aut współczesnych (serwisuję np. A4 B6 i BMW e46) jestem bardzo zadowolony. Koszty to ok 120% innych "paproków" a serwis odbywa się na zasadzie auto odstawiasz zepsute/do serwisu, auto odbierasz sprawne. Bez zawracania d..., opowiadania jak to poprzednik spartolił i całej tej wspaniałej otoczki do której wszyscy mechanicy nas już przyzwyczaili. Generalnie miło i profesjonalnie.
Ja mojego W107 tam jeszcze nie serwisowałem z racji tego że narazie miałem grubsze sprawy z nim związane ale widziałem już u nich ze 2 razy inne W107 w serwisie więc na pewno nie zrobią wielkich oczu jak taki samochód zobaczą (w116 i w107 to praktycznie taka sama mechanika). Zresztą sam tez mam zamiar od lata moją W107 tam serwisować.
PS.
Jak się zdecydujesz to każ sobie założyć u nich książkę serwisową i udokumentuj wszystko co z nim robisz. To później ułatwia ogarnięcie wszystkiego a poza tym to elegancki sposób prowadzenia auta
PS2.
Mają też doskonały serwis oponiarski. Dla przykładu tylko raz w życiu widziałem i to tam że face dokręca koła kluczem dynamometrycznym. U innych słyszałem 'Panie, najlepiej to w bagażniku wozić taka brechę bo jak się panu zapiecze śruba to pan na poboczu nie odkręci'
http://www.oponyserwis.pl/contents/pl/contact.html
Polecam się na przyszłość.