MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest sob sie 02, 2025 3:49 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Futrzak pisze:
Taaaak. Ciekawe skąd biorą sie takie opinie? Ja znam A klase z autopsji i jakos nie uwazam tego auta za protezę. Na głowę bije inne auta tego rozmiaru (żeby juz nie uzywac słowa klasa czy segment). Problemy natury pierdołkowatej niestety dotykaja tak samo A jak i C czy E a nawet S klasy, tylko trzeba o tym wiedzieć a nie tylko wierzyć w ich niezawodność.
Pozdrawiam
Futrzak

Futrzaku Szanowny! Nieporozumienie małe się wkradło. Nie uważam klasy-A za samochód w czymkolwiek gorszy od E czy C, po prostu jego wygląd i gabaryty nie bardzo pasują mi do wizerunku auta z gwiazdą na masce i tylko tyle. DB przez sto lat przyzwyczaił nas do kojarzenia marki z pewnym luksusem i przestronnością z którą A-klasa raczej się nie kojarzy - przynajmniej mnie. Tak, oczywiście - jeździłem A-klasą i wiem że to samochód dosyć wygodny w środku, ale mimo to gwiazda do niego mi nie pasuje i ...już! Nie dyskutuję w tym miejscu o awaryjności czy niezawodności, nie o to tu chodzi.
Futrzak pisze:
Pomimo wszystko jest to firma która produkuje samochody seryjnie.
A klasa jest owszem samochodem dla mas ale tez nie dla każdego, tylko dla potencjalnego młodego klienta którego będzie stac na zakup klasy C czy E. Tak buduje sie przywiązanie do marki.

Całkowicie się z Tobą zgadzam!

Futrzak pisze:
No i na koniec, nie od dziś Mercedes robi małe samochody ale tu tez trzeba trochę siegnąc do historii dalej niż data rozpoczecia produkcji beczki.
Pozdrawiam
Futrzak

A tutaj to bym podyskutował, co na przykład? 170H który nie wszedł do produkcji? może jedynie 170 i 170V w róznych wersjach nadwoziowych dałoby się podciągnąć pod Twoje twierdzenie, ale trzeba mocno ciągnąć [zlosnik] Współczesna 190 też nie bardzo mi pasuje do porównania z A-klasą, chociaż przyznam że jej powstaniu przyświecała pewnie ta sama idea co klasie-A.
Pozdrowienia!

Tytuł:
Klubowicz
Awatar użytkownika

Oj, chyba moj mail był zbyt ofensywny. :oops: Oczywiście zdaje sobie sprawe ze A klasa odstaje rozmiarami od dotychczasowych "norm" Mercedesa ale uważam że na gwiazde na masce i tak zasługuje. Jednym może sie podobac innym nie, ale jest to dobre auto. Koncząc ta dyskusje życze wszytkim aby ich było stać na prawdziwego Mercedesa klasy (tu należy wstawić odpowiednią literkę alfabetu). ;)
Pozdrawiam
Futrzak

Tytuł:
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Futrzak pisze:
Oj, chyba moj mail był zbyt ofensywny. :oops:

Nie mail był ofensywny, tylko dyskusja nabrała takich właśnie rumieńców [zlosnikz]

Tytuł:
wiarus senior

Futrzak pisze:
Koncząc ta dyskusje życze wszytkim aby ich było stać na prawdziwego Mercedesa klasy (tu należy wstawić odpowiednią literkę alfabetu). ;)
Futrzak

a ja sie do tych życzeń dołączam [usmiech]

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+02:00