Siema.
batopl pisze:
Naczytałem się na forum o wadach K-Jet'a z zagazowaniem, ale z tego co mówi kolega, chodzi mu wszystko ok.
Na przykładzie samochodu ojca (300SE 1990) mogę powiedzieć, że jeśli chodzi o silnik to nie było z gazem większych problemów, natomiast podczas jazdy na LPG trochę 'głupiała' skrzynia biegów, ze względu na zmiany podciśnienia w układzie dolotowym, w związku z czym z gazu mój stary zrezygnował. Dało się jeździć, ale spokojnie, kick down na ten przykład nie chciał się załączać, tak więc na trasie było to trochę wnerwiające, żeby przed każdym większym wyprzedzaniem przełączać się na benzynę.
batopl pisze:
klimatronic (co prawda nie działa - dla czego o tym później)
Automatyczna klima w 280SE. Przyznam, ze nie spotkałem do tej pory, to jak dla mnie czyni go dość ciekawym, nie wiem tylko, czy klimatyzacja nie działa czasem dlatego że jest jeszcze freonowa (czy ktoś wie do którego roku były freonowe..?). Jeśli tak i długo była nieużywana, to doprowadzenie jej do sprawności może być dość kosztowne.
Koszt ubezpieczenia zależy między innymi od tego gdzie mieszkasz, jakie masz zniżki, jakie to TU, tak więc jednoznacznie Ci nie powiem...
A jeśli chodzi o osiągi, to jak nie oczekujesz rakietowego ciągu, to Ci wystarczy, ale też nie licz, że to będzie "najszybszy w mieście wóz"