MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest pn lip 28, 2025 5:30 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
swój chłop

Witam, jestem swiezy na tym forum, ale pare stronek przewertowalem i niezbyt znalazlem interesujace mnie porady.
Od niedawna jestem posaidaczem W123. Jest kilka rzeczy do zrobienia w aucie i do kogo ma skierowac pytania jak nie do Was:)
Przedewszystkim chcial bym sie dowiedziec czy poprzedni wlasciciel zasylikonowal szyber dach czy to tak "nieladnie" ma wygladac?

http://zapodaj.net/18b5fb47566b.jpg

http://zapodaj.net/31cf363ffcca.jpg

Drugie pytanie dotyczy "celownika" bo niezbyt mu sie chce stac tylko lezy. sa tam w srodku jakies 2 sprezyny ale nie wiem jak sie za to wziasc aby mu sie polepszylo.
No i po trzecie to jak czytalem to tym numerze VIN to chcaiel sobie spisac ale chyba zerwala sie linka bo maska sie nie chce podniesc, bo ciagne za raczke pod kierownica i nastepnie za "dzyndzel" w atrapie ale nic z tego, maska nawet nie drgnie, i czy wlasciwie stawiam na linke? I jak podniesc maske?:D
PS, sory za bledy ale robie ich od groma.

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

zdjęcia do których dałeś linki nie działają. Linka zależy w którym miejscu się zerwała, jeżeli tuz przy uchwycie to może da się ja jeszcze jakoś złapać kombinerkami, jeżeli gdzieś dalej to jakoś od dołu spróbuj pogrzebać przy zamku np na kanale, no ale ja nigdy nie miałem takiej sytuacji z maską więc myślę ze koledzy tu pomogą, natomiast za błędy nie przepraszaj, po prostu ich nie rób, coś takiego ze po prostu robię ich od groma świadczy o twoim lenistwie i braku szacunku do odbiorcy twojego tematu.

Tytuł:
swój chłop

[img]http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/65c6b5f839752441.html[/img]
[img]http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8696f8a1bc8b1c7c.html[/img]
Teraz chyba bedzie smigac...

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

I jak podniesc maske?:D

Zrób sobie ze sztywnego drutu hak na tyle długi, żeby włożyć przez atrapę grila i zwolnij zamek. Żeby wiedzieć gdzie włożyć hak przypatrz się gdzie idzie uchwyt do otwierania maski. Jest on połączony z hakiem zabezpieczającym przed otwarciem maski. W tym haku jest oczko, w które możesz włożyć przygotowany wcześniej drut i pociągnąć tak, żeby odblokować zamek maski. Nie będzie to łatwe na początku.
Jak kupiłeś auto bez otwierania maski? :]

Nr VIN masz też w dowodzie rejestracyjnym o ile będzie ten sam.

Przedewszystkim chcial bym sie dowiedziec czy poprzedni wlasciciel zasylikonowal szyber dach czy to tak "nieladnie" ma wygladac?

Ło jezusie, jak mogłeś pomyśleć, że takie badziewie mogło opuścić fabrykę Mercedesa? Zapewne poprzedni właściciel miał problemy z cieknącym szyberdachem wobec czego zastosował terapię radykalną.
Szyberdach ma odpływy, które muszą być drożne, bo szyber standardowo jest nieszczelny i przepuszcza wodę, która zbierana jest w rynienkach i wypływa dalej przez odpływy. Odpływy te lubią się w Mercedesie zatykać.
No i możesz mieć ramę szybra w fatalnym stanie jeśli cały czas stoi w nim woda. Poszukaj w wyszukiwarce o szyberdachu i odpływach.

Tytuł:
swój chłop

Nie no w chwili zakupu maska dzialala. Tzn dstalem go na 18 i w chcwili pierwszych ogledzin dzialala i wszystko bylo z nia dobrze, ale niestety dlugo dobrze nie bylo. A numer VIN jest w dowodzie inny bo wychodzi z tej ruskiej strony troche inaczej bo mam 4-dzwiowego a u nich pisze ze kombi itd:D
A z celownikiem da sie cos zrobic czy mam sie ogladac za nowym?

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00