MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest pt sie 15, 2025 5:04 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

wau pisze:
To dlaczego tego jeszcze nie zrobiłeś ,tylko tracisz czas w poszukiwaniu cd400.Kiedyś siedziałem w takim aucie ..sam własciel przyznał ze to strasznie nie praktyczny pomysł.

po pierwsze poluję na CD-400 w dobrej cenie. Po drugie - przyjąłem pewną kolejność - teraz W126 ma robione nadkola (zeby blachy byly w 100% idealne) oraz walki rozrzadu (bo mnie wkurza dzwonienie w silniku).
a z niepraktycznością pozwolę się nie zgodzić. Są samochody fabrycznie tak wyposażone - citroen cx, mercury villager.
co w tym niepraktycznego?
do sluchania radia zostanie zwykle audio. Do prawdziwego sluchania w podrozy zestaw ze sluchawkami - bede dodatkowo odizolowany od dzwiekow z zewnatrz, nie bede wkurzal innych pasazerow, dzwiek bede mial na poziomie dobrego audio w domu - czego chciec wiecej?

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

wau pisze:
ja rozumiem ,że to opel.. ale żeby taki chlew sobie wozić. Chociaż byś te kable pomocował.
gwizdało co ??

jaki chlew :o przecież kable są umocowane i spięte, nie latają po bagażniku i walają się po podłodze, więc nie rozumiem tej sugestii

inaczej tego już się zamontować nie da, jedynie masę dzisiaj przepiąłem z prawej strony na lewą tak, że wszystko jest po jednej stronie.

co do gwizdania to nie rozumiem...

dlatego tutaj jestem
[quote]"Jazda Mercedesem to tak jakby trafić do nieba- bez konieczności umierania"[/quote]

na co dzień skromny ale dumny posiadacz swojego pierwszego auta:
Opel Astra F 1.4 8v :)

Tytuł:
Maksio pisze:
nie wiem jaki wymiar mają te głośniki, ale to chyba raczej jakość wykonania się liczy, a nie ich rozmiar... bo kumpel kiedyś mi mówił, że widział mega wielkie głośniki (membrana), a jak spojrzał jaki magnesik w nich siedzi to myślał, że padnie.

No to też prawda. Dzięki za fotki. Głośniki chyba masz trochę większe, niż fabryczne w 126.
wau pisze:
Zamiast popostu wydawać te 200 na , jakieś chinczyki dołożył bym je do radia.Takie jest moje zdanie na ten temat

Czyli rozumiem, że w ogóle nie ma sensu kupować Blaupunktów, JBLi, czy Hertzów za 200PLN (sztuka)? A zarazem radzisz odbudowanie serii? Ona będzie grać lepiej? :roll: Myślałem, że wydając 1000PLN na audio w aucie, już będę mógł trochę muzyki posłuchać, no ale jak widać - myliłem się.
Trochę się w tych Twoich myślach gubię... Jeśli to nie problem, może po prostu napisz co byś zrobił mając 126 i 1000PLN na audio, bez wielkiego cięcia, gięcia i spawania (4 głośniki w standardowych miejscach, 2/4 tweetery, bas pod siedzeniem/nad nogami - dwie ostatnie pozycje opcjonalnie, w przyszłości).

Dzięki

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Szymon. pisze:
Czyli rozumiem, że w ogóle nie ma sensu kupować Blaupunktów, JBLi, czy Hertzów za 200PLN (sztuka)? A zarazem radzisz odbudowanie serii? Ona będzie grać lepiej?

ja myslalem, ze ten moj zabytkowy blaupunkt to porazka. w koncu ma jakies 20 lat.
porazka byly seryjne glosniki - wiotki ze starosci papier, male magnesy, krotki skok membrany.
po wymianie glosnikow okazalo sie, ze calosc gra przynajmniej poprawnie. co mnie o tyle nie dziwi, ze przerobilem kilka transceiverow CB, i zadne tak nie gralo jak stary President Valery. Po prostu kiedys inaczej budowano odbiorniki, bylo wiecej analogowych podzespolow, ktore stopniowo zastepowano coraz bardziej zaawansowanymi scalakami. Scalaki niestety maja swoje ograniczenia i tu jest chyba pies pogrzebany.

Tytuł: Re: audio
postmajtek

odświeżam bo myślę że to odpowiedni temat dla mojego pytania, jak zdjąć maskownicę tylnich głośników w W126 pytanie laickie lecz zanim się zabiorę chce wiedzieć ażeby niezniszczyć, pozdrawiam

wiarus junior
Awatar użytkownika

2ras pisze:
odświeżam bo myślę że to odpowiedni temat dla mojego pytania, jak zdjąć maskownicę tylnich głośników w W126 pytanie laickie lecz zanim się zabiorę chce wiedzieć ażeby niezniszczyć, pozdrawiam

dwa wkrety od gory, potrzebny krotki wkretak krzyzakowy, cala maskownice po odkreceniu przesuwa sie lekko do tylu i juz.
nic na chama :D

postmajtek

[zlosnik] dzięki sneer [zlosnik] a są jakieś zaślepki tak, bo patrzyłem dość pobieżnie...

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+02:00