Ojojoj widze ze troche nerwowo sie zrobilo

Widze tez, ze mam zle info z jakichs innych forow na temat rozmiarów glosników, i tyle ile uzytkownikow to tyle zdan, choc pewnie nie wszyscy jeszcze zdazyli sie wpisac.
Powiem w skrocie tak, ze co do wymiarow to bede musial sprawdzic co i jak, bo widze ze info z forum niekoniecznie jest poprawne.
Druga sprawa to napewno bedzie czuc roznice, bo w w123 zmienilem glosniki w desce i roznica jest naprawde ogromna a zmienilem na jakis tam model Blaupunkta (naprawde nic specjalnego). Takze stwierdzenie ze wydam 400 zl i nic nie zmienie mysle ze jest bezzasadne. Zreszta moge wydac wiecej, i nie wierze ze glosniki z sredniej polki z dzisiejszej epoki sa gorsze lub rowne glosnikom sprzed 20 lat jak nie wiecej. W tej materii technologia i uzyte materialy roznia sie znaczaco.
Jednostka ktora ma to napedzac? hmmmm napewno znajde cos dobrego, ale spokojnie nie pali sie.
Widzialem temat z Nakamichim i brzmialo ciekawie....
Wygluszac auta tez nie mam zamiaru bo tak wygluszone auto jak w126 to naprawde ciezko znalezc.
A dlaczego chce zmienic?
Bo w moim bylym Nissanie seryjne glosniki graly lepiej

Wiem ze w MB glosniki sa w desce i ciezko bedzie zbudowac dobra scene ale chcialbym choc troche to poprawic bo brakuje mi pasma, szczegolnie dołu :/