witam, mam problem z częścią zaraz za miską olejową, rozebrałem co trzeba już chcę wkładać świeżą część prosto z ASO (58zł) czyli odbój, lub ogranicznik ruchów silnika, różnie podają o nr 1232400365. Poprzedni miał tylko główny trzon a łapek brak od dawna, no ale o co chodzi przymierzam nowy a tu d.. brakuje jakby z 1-2 cm żeby element nie był w naprężeniu, czy to tak powinno być? książki podają raczej inaczej.
Załączam mój rysunek obrazujący o co chodzi, jak nie bedziecie wiedzieć o co chodzi potem spróbuję komórką zrobić zdjęcia.
Na czerwono elementy samochodu, silnik, na czarno ten odbój. Problem polega na tym, że jakoś nie pasuje, czy to ma być takie naprężone, czy te tamionka mają być w napięciu? czy może ten pas/belka samochodu jest wykrzywiona? vin 123020 ale jest w nim diesel, ale z tego co wiem akurat przy tym wszsytko powinno być identyko. Stara cześć zupełnie bez łapek, podejrzewam, że nie wytrzymały naprężenia, pourywały się i odbój stykał się z metalową ramką tylko na jej brzegu, po prostu nie jest tak, że element równo przylega do belka/pasa i do ramki mocującej jednocześnie, albo tu albo tu, co to ma być? czy ktoś tą częśćmontował? jak ktoś coś z tego rozumie to please help me, jak nie to napiszę jaśniej i spróbuję jutro zrobić fotki, a chciałem jutro jechać