MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest pt sie 15, 2025 11:23 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ] 
Autor Wiadomość
Klubowicz
Awatar użytkownika

no i stało się to co myślałem ze mnie nie spotka, kluczyk "rybka" odmówił posłuszeństwa ,albo stacyjka już sam nie wiem.
Nie mam możliwości sprawdzić zapasowego klucza bo nie jestem na miejscu, a muszę zjechać.
objawy - mnie idzie przekręcić kluczyka w stacyjce, ale stacyjka jakby go "widzi" bo np kierownica się obniża po jego włożeniu.
- z kluczyka idzie otworzyć/zamknąć auto ale z tego co wiem to inny obwód w kluczyku.
- jak się kilka razy kluczyk wsadzi/wyjmie ze stacyjki to odblokuje stacje i idzie zapalić, tak dojechałem
-auto nie gaśnie jak już zapali, ale po każdym zgaszeniu stacyjka się blokuje i lipa, dopiero po jakimś czasie idzie przekręcić.

Sprawdziłem, drugi klucz robi to samo, idzie przekrecic odpalic i wogole gitesik, ale tylko za pierwszym razem , potem trzeba poczekac chwile i znow idzie normalnie stacyjką skrecic, jak by sie chcialo cofnac klucz do pozycji 0 i potem znow odpalic jest blokada, po chwili przechodzi.
Załamka....

R129- 500SL NALEŚNIK
W126C- 560SEC SECZYSKO
W123C- 230 CE 2.8 vel 200D BANDYTA

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00