no i stało się to co myślałem ze mnie nie spotka, kluczyk "rybka" odmówił posłuszeństwa ,albo stacyjka już sam nie wiem. Nie mam możliwości sprawdzić zapasowego klucza bo nie jestem na miejscu, a muszę zjechać. objawy - mnie idzie przekręcić kluczyka w stacyjce, ale stacyjka jakby go "widzi" bo np kierownica się obniża po jego włożeniu. - z kluczyka idzie otworzyć/zamknąć auto ale z tego co wiem to inny obwód w kluczyku. - jak się kilka razy kluczyk wsadzi/wyjmie ze stacyjki to odblokuje stacje i idzie zapalić, tak dojechałem -auto nie gaśnie jak już zapali, ale po każdym zgaszeniu stacyjka się blokuje i lipa, dopiero po jakimś czasie idzie przekręcić.
Sprawdziłem, drugi klucz robi to samo, idzie przekrecic odpalic i wogole gitesik, ale tylko za pierwszym razem , potem trzeba poczekac chwile i znow idzie normalnie stacyjką skrecic, jak by sie chcialo cofnac klucz do pozycji 0 i potem znow odpalic jest blokada, po chwili przechodzi. Załamka....
_________________ W220 -S 500 L - VIPOWÓZ W110 -200E automatic - SKRZYDEŁKO EX: R129- 500SL NALEŚNIK W126C- 560SEC SECZYSKO W123C- 230 CE 2.8 vel 200D BANDYTA
|