BMW
Wlasnie bylem w aucie

Powypinalem te dwie kostki ktore jak sie okazalo sa identyczne w srodku.
Po odpieciu tych 2woch czarnych kosci okazalo sie ze szyby tylne przestaly sie otwierac.
Wyglada mi to w takim razie na strerowniki do szyb tylnych.
Na kosciach byly daty produkcji odpowiednio 1991 i MAY 1987 ??
Wyglada mi to w takim razie na standardowe wyposazenie.
Takze ten niby wzmacniacz patrzac po kolorach kabli wyglada na jakis rozdzielacz, bo wchodzi do jednej czesci gniazd czerwony czarny żółty a pozniej dalej wychodzi czerwony i czarny i dalej znowu czerwony i czarny. Pozniej dalej jest kilka wolnych pinów.
Takze chyba jednak to bedzie razem, tym bardziej, ze ten Philips patrzac po kablach jest polaczony z tymi dwoma kośćmi.
Takze jesli sie nie myle to moznaby bylo powiedziec ze te sprawe mam rozwiazana, choc nie bardzo mi sie to podoba, lecz problem w takim razie pozostaje z odnalezieniem centralki od alarmu, ktora gdzieś musi być.
Do tematu odnalezienia centralki podchodzilem juz 2 razy i poki co bez rezultatu :/
Idac po kablach wszystko mi wskazuje, na to, ze ktos zamontowal jak pod maską pod calym gniazdem bezpiecznikow !!!, ale czy to jest mozliwe i sensowne???
Nie wiem co o tym myslec bo to anglik, alarm byl zakladany w Anglii, i teraz patrząc na ich zdolnosci to malo ktory anglik by dal rade cos takiego zrobic, z drugiej strony po nich mozna sie wszystkiego spodziewac patrzac na ich różne "ciekawe" rozwiazania