Podłokietniki były w W107 więc nie kombinuj ż żadnymi innymi. Był mocowany do oparcia. Nie widziałem na żywo jak to jest skonstruowane, jednak nie widzę innej możliwości niż do ramy siedzenia.

U mnie nie mam podłokietnika i nie było też w rami miejsca na jego przykręcenie. Suma summarum najlepszą opcją jest moim zdaniem kupno od jakiegoś szrociarza zniszczonego oparcia wraz z podłokietnikiem, przełożenie ramy oparcia do ciebie (poszycia zostają twoje), wywalenie dziury w twoich poszyciach i oddanie podłokietnika do obszycia (zgodnie z gustem). Uważam że w inny sposób albo poniszczysz auto, albo zawsze ten leniuch będzie się chwiał i generalnie źle działał. Nie zapominajmy że w dobrym miejscu musi być aby był wygodny.
Druga opcją jest zakup zestawu montażowego (#107-2609-4 Center armrest installation kit) i samego podłokietnika (#107-2409-4 Center armrest foam pad: includes the center retaining plastic ring which is often broken allowing the armrest to fall.) np. tutaj:
http://www.worlduph.com/mb7.htm Jednak sadzę że ceny nie będą akceptowalne.
PS.
W lipcu też jadę moim do ślubu
![[palacz]](./images/smilies/palacz.gif)
stąd takiego ciśnienia dostałem ostatnio żeby wreszcie zamknąć temat remontu. Śmiesznie będzie jak zrobi na złość i zastrajkuje
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)