and6412 pisze:
Do Rad.ka:
Nie poczuj się urażony, ale wniskując z twoich pytań naprawde jesteś laikiem w tych sprawach i zwyczajnie nie dasz sobie rady z Linuxem.
Nie zgadzam sie - kilka lat temu to bylaby prawda, ale nie dzis
Cytuj:
Tylko stracisz nerwy. Jeśli jednak weźmie Cię ambicja to zdecydowanie dla Ciebie najlepszy bedzie RedHat (w mozliwie najnowszej wersji), lub jeśli cienko u Ciebie z angielskim to PLD. I najlepiej żeby ktoś Ci go zainstalował i poświęcił parę godzin, żeby wytłumaczyc podstawowe polecenia.
Uwierz mi wiem co mówię, bo siedzę w temacie.
A ja twierdze, ze instalacja jakiegokowiek swiezego linuxa to problem nie wiekszy niz instalacja windowsa.. czasami nawet linux lepiej sobie radzi ze sprzetem
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)
[ok]
Cytuj:
PS.
Linux ma niesamowite możliwości (bez porównania do windowsa), ale żeby nauczyć się nim posługiwac swobodnie (będą kompletnym laikiem w sprawie komputerów i programowania) to jest 1-2lat ciężkiej pracy.
Prometeusz..?
A tak powazniej - trza zainstalowac jakiegokolwiek linuxa z xwindows, i po prostu uzywac. Zadna trudnosc, ja niedawno zainstalowalem* jakiegos Mandrake'a na kompach, ktore poszly do domu dziecka (darowizna), i dzieciaki smigaja na tym az milo
* instalacja byla 'po polsku', polegala na klikaniu myszka, jedyne uzycie klawiatury to wklepanie hasla dla roota, i utworzenie konta dla usera.. kazdy sobie poradzi