Wiem, wiem, używanie znaków interpunkcyjnych i wielkich liter nie jest tak modne, jak stare mercedesy, ale ułatwia czytanie i nadaje sens pisanym wypowiedziom.
Kolego napisz coś więcej o tym aucie. Rocznik, wersja, pojemność, itp. Zawieszenie to pewnie tzw."pullman", więc raczej hydrauliczne, niż pneumatyczne. Skoro ma takie zawieszenie to zgadywać można, że jest to SEL, czyli wersja wydłużana. Sprawdź szczelność tego układu i tłumienie nierówności, bo to jest drogie w naprawach, więc lepiej, aby było sprawne. Poza tym W116 450 SEL 6.9 miał zmodyfikowany silnik z W109 300 SEL 6.3, nie W108, a to tylko pozornie nieznaczna różnica. W126 wyprodukowano bardzo wiele, więc ich ceny jeszcze długo nie będą kolekcjonerskie, a ich renowacja, restauracja czy po prostu remont jest jeszcze mniej rentowne niż takowe inwestycje przy W116 czy W108/109, więc traktowanie tego jako lokaty kapitału nie jest najlepszym pomysłem. W126 jest na polskim rynku ciężko sprzedawalne, żeby nie napisaś niesprzedawalne. Pokaż zdjęcia auta, to Koledzy Ci więcej napiszą. Powodzenia.
PS Tak w ogóle to nie ten dział, bo W126 ma plastikowe zderzaki, choć z drugiej strony, biorąc pod uwagę inne kryteria, to należy do "klasyków".
_________________ Nur fünfzylindrige Diesel!
|