misiek pisze:
Bukol pisze:
W naszym klubie nie do końca jestem w stanie się zidentyfikować, jako że trudna do wymówienia nazwa jednoznacznie ukierunkowywuje na modele 114/115, a ja bardziej jestem miłośnikiem starych, zabytkowych i klasycznych Mercedesów (współczesnych NIE) i innych zabytków motoryzacji (także BMW!!!).
Bukol, nie bardzo Cie rozumiem. Problem wymowienia w jezyku polskim "/8" mam nadzieje nie stwarza Ci dyskomfortu.
Jakoś sobie radzę
Na pytanie "jaki to klub" na ogół odpowiadam, że poświęcony zabytkowym i klasycznym MB, bo "Klub Embe kreska osiem Poland" niewiele mówi "na zewnątrz".
Cytuj:
To, ze ukierunkowuje na modele W114/115, hm... auto dosc popularne wsrod youngtimerow, wiec padlo akurat na ten model, poza tym, ktos musi byc poszkodowany

Nie czuję się poszkodowany, ba, nawet zdopingowany do stania się posiadaczem 114/115, ale uważam, że w obecnej sytuacji gdy klub nabiera bardzie powszechnego charakteru, stosowne by było umieścić to w nazwie. Ale to nie jest miejsce na tą dyskusję.
Cytuj:
Lubie marke MB, ale nie jest dla mnie jedyna marka politycznie poprawna (podpis), jest wiele aut non-MB, ktore cenie wyzej niz niektore modele MB. A ze ten klub akurat... Bardziej traktuje to jak automobilklub niz klub mercmaniakow. Klub ludzi, z ktorymi moge wymienic sie informacjami, z ktorymi moge spotkac sie od czasu do czasu. Nasz klub jest otwarty nie tylko na posiadaczy /8, ale i innych MB, co wiecej rowniez na milosnikow MB nie posiadajacych nawet samochodu, i to wlasnie jest jego sila.
Dlatego uwazam dzielenie sie na bezsensowne.
I tu się zgadzam w 100%, choć to trochę tak, jakby Polska Partia Przyjaciół Piwa Żywiec popierała picie Okocimia
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)
.