MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest sob sie 02, 2025 3:53 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Przepiecie
wiarus senior
Awatar użytkownika

Założyłem sobie neta przez siec w firmie „Korbank” we Wrocławiu. Kiedyś ktoś coś ukradł i właśnie w ten sam dzień spaliła mi się karta sieciowa. Gdyby to była zwykła karta to bym nie kwękał, ale to była karta zintegrowana na płycie głównej w LAPTOPIE!!! Naprawić tą usterkę można wymieniając jedynie cała płytę w cenie ok. 2500zł!!! :evil: :evil: :evil: :evil Serwis do którego dałem kompa stwierdził jasno ze to było przepniecie i jak nigdzie indziej nie podłączałem sieci poza Internetem wina leży po stronie dostawcy.
Tylko jak im udowodnić ze to jest ich wina ??? Nie mam pojęcia. Proszę pomoc.

p.s. już sobie zamówiłem „net-protector”, który ma niby zabezpieczać przed przepięciami
:

Tytuł:
Klubowicz

Ja rozpocząłbym załatwianie sprawy od przesłania takiego pisma poleconym do siedziby Korbank, lub złożenia go osobiście w ich siedzibie, ale w takim wypadku koniecznie musisz mieć date i podpis ich pracownika na kopii.

Pszczoła :)
Ul. XXXXXXXXXX
Wrocław
Nr klienta ( w firmie Korbank, lub jakiś identyfikator, albo nr umowy)

Korbank
Ul. XXXXXXXX
Wrocław

Dot. Szkody powstałej w wyniku przepiecia w sieci Korbank

W dniu XXXXX korzystałem z usług Państwa Firmy. Podłaczyłem komputer osobisty do łącza internetowego dzierżawionego od Państwa firmy. W wyniku przepięcia powstałego w Państwa sieci uległa zniszczeniu karta sieciowa zintegorwana z płytą główną mojego laptopa. Serwis wycenił wartość naprawy na 2500 PLN. W załączeniu przesyłam opinię zakładu serwisowego.
W związku z powyższym, proszę o odpowiedź, czy przeleją państwo środki za ww. naprawę bezpośrednio na rachunek autoryzowanego zakładu naprawczego, czy po zakończeniu naprawy, mam przedstawić Państwu rachunki i środki zostaną mi zwrócone na mój rachunek osobisty.

Z poważaniem

Musisz zdobyć taką opinie, najlepiej z wyceną na piśmie, zkserować dla siebie a oryginał załaczyć do takiego pisemka
I jak już to złożysz u nich, to dopiero będzie wiadomo co robić dalej, bo najpierw musisz się zwrócić właśnie do nich w tej sprawie. Jesli się zgodzą - po sprawie. Jeśli nie..użyją jakichś argumentów i wtedy bedzie się można do nich ustosunkować.
Osobiście załatwiałbym to w taki sposób.
pozdrawiam

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

lepszego pisma bym nie napisał a chodziasz studjuje dziennikarstwo. Wielkie dzieki. Tak myslalem zeby wyslac pismo, ale to niestety nie jest wszystko.

Tytuł:
Klubowicz

Stary, jasne, ze to nie wszystko, ale od czegoś trzeba zaczać. Jak Ci odpowiedzą, to użyją jakichś konkretnych argumentów i wtedy masz punkt zaczepienia, w co należy uderzać przy ataku. Bo na razie, to nie wiadomo od której strony ich strzelić. Jak odpiszą i odmówią, to wtedy można będzie zbijać ich uzasadnienia. Jeśli się zdecydujesz na przepychanie się z nimi, to się odzywaj co jakic czas, moze coś razem wymyślimy. Nie mówie, ze jestem ekspertem, ale co dwóch to nie jeden

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

U mnie w domu już dwukrotnie miałem do czynienia z przepięciem z winy Stoen. Za pierwszym razem padły:
- 2szt listwy stabilizujące do kompów,
- dekoder telewizji cyfrowej,
- TV,
- centralka alarmowa i akumulator,
- kilka drobiazgów (jakieś łądowarki, lampki, żaróweczki etc.).

Zrobiłem spis strat, wezwałem fachowców coby szkody naprawili. Za każdą naprawę brałem fakturę i po zrobieniu wszystkiego wystosowałęm pismo do Stoen. Po kilku tygodniach u mych drzwi pojawił się sypmatyczny jegomość z firmy Stoen i wręczył (za pokwitowaniem ;) ) kopertę w której było 100% należności za naprawy sprzętu. Ważne było, aby na fakturze było zapisane, że to na skutek przepięcia była awaria.

41 Buick Special x2, 49 Chevy "Deratyzator", 50 Olds "Patton", 53 Chevy Bel Air, 55 Chevy 3800 panel, 70 Chevy Impala conv, 77 Chevy Monte Carlo, 87 Chevy G20, 89 Chevy K5, 03 Chevy S10 = 86 garow, 59.7 L, 2480KM

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00