MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest sob sie 02, 2025 1:15 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
swój chłop

ja tego nie widzę. nawet w reichu jest to sf.
w Polsce ludzi z tzw. kasą jest mało , z tych co ją mają pasjonatów MB jest jeszcze mniej. Pytanie - na kim zarabiac. ODP:
super warsztat i sklep z częściami , oferta sprowadzenia auta z zalatiweniem formalności itp.
Sam salon się nie utrzyma no way.
Gdyby zaś połaczyć to co napisalem wyżej , przykleić się do jakiegoś klubu i tp. zrezygnować z obiadków (no chyba że normalnie serować obiadki też kierowcom tirów itp) to może i tak. Generalnie koniecznie trzeba by mieć niezwykle szerokie pole działania. a i tak nie wiadomo co by z tego wyszlo.

Tytuł:
swój chłop

Pomysł z specjalistycznym warsztatem też jest rozpatrywany ( jako oczywiście serwis MB ) ale do tego trzeba naprawde "troszke" wyłożyć hajcu, ponieważ sam osprzęt takiego warsztatu kosztuje uuu. Na początek myślałem o nie dużej wulkanizacji, myjni ręcznej oraz miejsca gdzie w zakupionym sklepie można będzie sobie wymienić np. klocki, pasek itp.
Co do obiadów to temat tak naprawdę sam wyszedł, pewien biznesmen i jednocześnie fascynat amerykan car ( ok. 35 w kolekcji ) postanowił oworzyć tego typu salon - zgadaliśmy się przypadkiem przy próbie sprzedaży Pontiaca Laurentino z 1959r do iego - podobno byłyby jednym z gorszych w jego kolekcji, i faktycznie ma niezłe perełki np. auto w któym zastrzelili Kenedego ( 4 door cabrio ) auto Presleya-takie samo + kolor oczywiśćie PINK itp.
On już ma to zaczęte i propozycja jego polega na tym aby sie podpiąć do niego i obsługiwać klientów zainteresowaych MB.
Są + i - tego pomysłu.
Pozdr.
[oczko]

Tytuł:
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Numer GG: 85536
off topic

Witam KOTYO

a jak tam nasze sprawy ..... :D :D :D
<hr>
wg mnie cały wątek jest nie w tym forum....

Tytuł:
Klubowicz

Numer GG: 267496
MacKuz pisze:

I ma zły tytuł [zlosnik] :evil:

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Tytuł:
swój chłop

MacKuz pisze:
off topic

Witam KOTYO

a jak tam nasze sprawy ..... :D :D :D
<hr>

Ten komentarz i następny uważam :evil: za lekko "uszczypliwy" i moja odpowiedź nie pojawi się na ogólnym, a na PRIVI-e u zainteresowanych osób.

Pozdr.
[oczko]

BMW 528SE - soorry MB

Tytuł:
wiarus junior

Podsumuje reakcje forumowiczów:
1. jedenastu się dotąd wypowiedziało,
2. tylko jeden pozytywnie,
3. jestem pewien, że gdy uruchomisz taki salon to "tych jedenastu" napewno go odwiedzi.

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Numer GG: 1442573
Witam

Ja jak wiecie mam troszke wspólnego ze starymi "Old Mercedesami" ale na taką inwestycję nigdy się, mam nadzieję, nie pokuszę. Za mały rynek aby mozna było sie utrzymać a koszty rosna z dnia na dzień :( Przy zatrudnieniu minimalnej obsady i minimalnej powierzchni to kosztuje to wszystko majątek. Z wcześniej wyczytanych informacji mniemam że ma to być robione z rozmachem i nie tylko. Nie widze szans ale to jest wyłacznie moja prywatna opinia.

Pozdr. z Hyde Parku

http://www.zelazko.com.pl

Tytuł:
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

A ja powiem tak... W W-wie był swego czasu salon, w którym też miały być sprzedawane auta dla snobów - te najwspanialsze, najszybsze i oczywiście najdroższe... Co to miało nie być - Lamborghini, Aston Martin, Ferrari, Bentleye... Wynajęty Salon w centrum W-wy, szmery, bajery, uroczyste otwarcie VIP-y... Szybko "garaż" został zminimalizowany Audi, BMW i Volvo(z zapowiadanych marek nie przyjechało chyba nic), a póżniej Salon przestał po prostu istnieć... Taki Salon byłby czymś ciekawym, ale jest nierealny jeżeli chodzi o materialne korzyści... Nic tu nie pomoże, że np. we Wrocławiu koszt użytkowania lokalu będzie niższy, czy koszty zatrudnienia pracowników...

"Chcę umrzeć spokojnie, we śnie - tak jak mój znajomy, a nie wrzeszcząc z
przerażenia - tak jak jego pasażerowie."

swój chłop

Cieszę sie, że w końcu dostałem info od V.I.P Braslau - jest OK, i tak naprawde nie spodziewałem się czegoś więcej. To jest indywidualna sprawa każdego z nas co robi ze swoimi pieniędzmi, ale jeżeli wchodzą w gre pieniądze inwestorów to po prostu można zasięgnąć opini różnych ludzi na temat planowanego wydatkowania tej kasy. Oprócz kilku osób z kilkudziesięciu na forum, które mają nadzieje że może mi wyjdzie cos z tego - chce podziękować V.I.P ( W-wa/W-roc ) za ciekawą rozmowe phone ;) .
Będę miał na względzie wasze opinie ( również te od :evil: S.. i M... ),
którzy oceniają ludzi chyba troszke za wcześnie i zbyt płytko, ale to jest ich sprawa ( ja tak nie robie ).
Każdy jest kowalem swego losu - i ja sądze, że coś z tego wszystkiego na pewno wyjdzie! Oczywiście postaram się to zrelacjonować na OGÓLNIE dostępnym FORUM, ( postaram ) bo nie wiem czy nie zostanie mi ograniczony dostęp przez tzw. ELITE.

Pozdr.
[oczko]

BMW 528SE - soorry MB

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Pomysl jest naprawde ciezki do zrealizowania, ale najbardziej podziwiam Twoje zaciecie z jakim do tego wszystkiego podchodzisz. Jezeli czlowiek naprawde o czyms marzy, i robi wszystko w tym kierunku, to wierze, ze te marzenia sie spelnia [oczko] Nie jestem zdolny wspomoc Cie finansowo, ale obiecuje, ze jezeli Twoj pomysl nabierze realnych ksztaltow, to pomoge Ci go rozreklamowac na Opolszczyznie. A tymczasem trzymam kciuki [oczko] Pozdrawiam [zlosnik]

Tytuł: i tak trzymać
swój chłop

WeebShut pisze:
Pomysl jest naprawde ciezki do zrealizowania, ale najbardziej podziwiam Twoje zaciecie z jakim do tego wszystkiego podchodzisz. Jezeli czlowiek naprawde o czyms marzy, i robi wszystko w tym kierunku, to wierze, ze te marzenia sie spelnia [oczko] Nie jestem zdolny wspomoc Cie finansowo, ale obiecuje, ze jezeli Twoj pomysl nabierze realnych ksztaltow, to pomoge Ci go rozreklamowac na Opolszczyznie. A tymczasem trzymam kciuki [oczko] Pozdrawiam [zlosnik]

Takie jak ty [ok] osoby powodują, że moje obroty w dążeniu do celu zwiększaja się ze 150 do 160 % możliwości - zawszee twierdziłem, iż tylko ciężka [mocarz] praca i postawienie sobie w życiu pewnych priorytetów powoduje , iż człowiek w wieku ok. 50 lat może sobie powiedzieć [deal] śmialo " ZROBIŁEM WSZYSTKO ABY WYSZŁO " a jak będzie to zobaczymy [papa2]

Dziękuje ci i wal do mnie [piwo] z jakimkolwiek problem jeżeli będziesz go mial.
Oczywiście że kazdy rodzaj " pozytywnej " ( nie obawiam sie negativ - zawsze znajdzie sie jakiś .... ) reklamy sie przyda - w najbliżsazym czasie planowany występ w mini LOVE PARADE, które ma sie odbyć we Wrocławiu - chodzi o promowanie marki.

Pozdr.
[oczko]

BMW 528SE - soorry MB

Klubowicz

Numer GG: 267496
KOTYO pisze:
Będę miał na względzie wasze opinie ( również te od :evil: S.. i M... ),
którzy oceniają ludzi chyba troszke za wcześnie i zbyt płytko, ale to jest ich sprawa ( ja tak nie robie ).
Każdy jest kowalem swego losu - i ja sądze, że coś z tego wszystkiego na pewno wyjdzie! Oczywiście postaram się to zrelacjonować na OGÓLNIE dostępnym FORUM, ( postaram ) bo nie wiem czy nie zostanie mi ograniczony dostęp przez tzw. ELITE.

Może i pomysł sam w sobie jest dobry, choć na nasze warunki to SF. Jednak widząc jak Kotyo (pomimo uwag moderatorów i adminów) w naprawdę luźnych wątkach (poza forum Giełda/Ogłoszenia) próbuje co chwilę wcisnąć komuś jakieś auto, temat ten uważam za jego prywatne plany biznesowe. Osobiście nigdy bym w żadną spółkę z Kotyo nie wszedł.

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Tytuł:
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Widzę, że większość opinii została już wyrażona. Mam nadzieję, że Kotyo weźmie je sobie do serca i głowy !! A jakoże, dyskusja przeradza się powoli w osobiste potyczki i docinki, które nie wnoszą nic nowego - zamykam temat !!!

"Chcę umrzeć spokojnie, we śnie - tak jak mój znajomy, a nie wrzeszcząc z
przerażenia - tak jak jego pasażerowie."

Nowy temat  Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+02:00