Trochę się rozpisałem nt dojazdu. No i mapkę zrobiłem bo widze że niektórzy się obawiają czy trafią...
Dojazd Aleją Krakowską z Warszawy (kolor czerwony)
Gdy wyjedziemy już z Warszawy i miniemy również misateczko Raszyn Aleja Krakowska przecina stawy raszyńskie (nie trudno zauważyć, poza tym zaznaczyłem na mapie). Najbliższe niewielkie skrzyżowanie ze światłami mijamy i jedziemy prosto ale już jesteśmy na prawym pasie i szukamy skrętu w prawo na Komorów.
Bardzo dziurawą drogą walimy cały czas prosto mijając w kolejności: po prawej wielką halę hurtowni, po lewej budowę (z żurawiem budowlanym) siedziby Lyreco, przejeżdżąmy przez wieś Sokołów po prawej mamy siedzibe Blach Pruszyńskiego i zaraz po lewej stację paliw "Grupa Pegas" o której pisał już Kowal. Dojażdzamy do krzyżówki i skręcamy w lewo w drogę asfaltową (powinien być drogowskaz na Suchy Las) i karczmę mamy zaraz po lewej stronie drogi.
Dojazd Alejami Jerozolimskimi (kolor niebieski)
Gdy wyjedziemy z Warszawy, mijamy po kolei po prawej: Platformę, Leroy Merlin (nie wiem czy dobrze piszę ) i Supermarket Lidl. Przejeżdżamy dwa skrzyżowania ze światłami (jedne zaraz za drugim). Na następnym skrzyżowaniu ze światłami mamy skręcić w lewo do Reguł. Poznamy je po tym, że wcześniej po prawej stronie miniemy wysoki nieotynkowany budynek firmy "a-s met" bodajrze (zaznaczony zielonym prostokątem). Dziurawą drogą jeszcze asfaltową jedziemy prosto do oporu mijając tory kolejki WKD i wjezdżąjąc w malownicze tereny doliny rzecznej. "Opór" stanowi brama Dworu w Pęcicach (zielona kropka na mapie) przed którą jest skrzyżowanie na którym skręcamy w lewo. Ostry zakręt i jesteśmy we wsi Pęcice (notabene to ta wieś ma prawie tyle lat co Warszawa) Po prawej piękny kościółek, za nim rondko które "kosimy" mniej więcej prosto i dojeżdżąmy do krzyżówki (przed krzyżówką jest coś dla spostrzegawczych; ciekawe kto zauważy)
Skrzyżowanie (przy którym jest spory sklep ogrodniczy) mijamy prosto i zaraz po lewej... Karczma.
Do zobaczyska
Michał.