Rad.ek pisze:
Na sobotę muszę napisać referat "Informacja i komunikacja w sieci"
na temat informacji coś wymyślę, ale te komunikatory ?(nie używam tego)
gdzie wejdę na stronę to "downloady" lub krótkie "zalety" gg lub tlena
Czy mogę prosić o pomoc?
najbardziej w tym temacie to chyba adi siedzi?
ale prośbę kieruje do wszystkich.
z góry dzięki.
moim zdaniem pod komunikacje w sieci podchodza tez maile... chaty, IRC ...
co można o tym napisac...
ze popularnosc wszystkich ww sposobow komunikowania sie ciagle rosnie (oczywiscie ma to zwiazek z rosnaca liczba uzytkownikow sieci) ,
ze jest to bardzo dobry sposob na porozumiewanie sie, ALE czesem zawodny( bywa, ze nie wszystko co wyslesz dotrze do odbiorcy... zdarzalo mi sie to przy wysylaniu smsow),
IRC, i różnego rodzaju fora (w tym MB) organizuja spotkania ... ze jest to też pewien sposob poznawania ludzi...
napisz tez o reklamie w sieci, że ma duże znaczenie...
aaa ...wazne jest to ( przynajmniej tak mi sie wydaje) ze ludzie w mailach, na gg, czy jakichs tam czatach czesto uzywaja skrotow... lub wręcz rozmawiaja używając slangu .
no i oczywiscie o tym, że łączy ludzi... pozwala na szybką kounikacje( tu możesz porownac, ile czasu idzie list poczta, a ile mail) ,
jak chodzi o gg ... to większosc użytkownikow ma jakis opis... ty nie podejmując rozmowy z daną osoba ... możesz sie czegos dowiedziec ( np: *nie ma mnie w domu, kom* , zdarzaja sie cztaty ... np * samotnosc -coz po ludziach , czy-m spiewak dla ludzi* ... czesto sa to jakies zwroty pisane np fonetycznym angielskim ... itd
co wiecej ... jak mi cos wpadnie do glowy, to napisze
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)