MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest sob sie 02, 2025 10:59 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 85 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Bukol pisze:
Marcin Nieszkowiecki pisze:
Witam. Kolego nie jesteśmy w sądzie i nie baw sie moim kosztem ani Samsunga. Doszło do kłótni między nami i nie tobie rostrzygac na kogo korzyść przemawiaja argumenty [zlosnik] . Zadnych niedomówien niema i nie bedzie ten temat uznaję za zamkniety.

Bez urazy pozdrawiam Marcin [oczko]

Zaraz zaraz - kłótnię sam zacząłeś i to na forum pulicznym. Skoro nie chciałeś, abyśmy się waszym kosztem "zabawili" to po cholerę produkujesz się publicznie? Napisz Samsungowi PW i daj nam spokój. Ale skoro wywlekasz już wasze Allegrowe szemrane interesy na forum to nie licz, że to umknie naszej uwadze. Nie wiem co chciałeś osiągnąć, ale w jeśli o mnie chodzi to Twoja wiarygodność po przeczytaniu niniejszego tematu spadła u mnie blisko mrozu. Jak mawia nasz szanowny pan premier: mężczyznę poznaje się po tym jak kończy, a nie po tym jak zaczyna. Dokończ więc co zacząłeś, albo nigdy więcej nie podejmuj takich wątków.

Oczywiście jak zwykle jak się kogoś czepiam: BEZ URAZY itd

Hough! Jak mawiali starożytni Rosjanie [nnn]

"bułka tarta to nasz narodowy symbol bohaterski... to nasz wkład w światową kuchnię"

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Widzieliście jakiego "negatywa" dostał sprzedawca PDD chyba za to auto :

"aukcja nr20093080 wto 09 mar 2004 19:49:08 CET
UWAGA ! Rozowy Merc kolejny raz na AUKCJI OPIS "Auta" niezgodny z stanem obecnym,FOTO-nieaktualne.Auto- WYPADKOWE po"remoncie" sprzed kilku lat wykonanych przez "WIEJSKIEGO KOWALA",kilkaset kilogramow RDZY i KITU z wieloma ubytkami . "

Treść zaczerpnięta z systemu komentzarzy allegro

Tytuł:
Swoja BABA

FENIX pisze:
Widzieliście jakiego "negatywa" dostał sprzedawca PDD chyba za to auto :

"aukcja nr20093080 wto 09 mar 2004 19:49:08 CET
UWAGA ! Rozowy Merc kolejny raz na AUKCJI OPIS "Auta" niezgodny z stanem obecnym,FOTO-nieaktualne.Auto- WYPADKOWE po"remoncie" sprzed kilku lat wykonanych przez "WIEJSKIEGO KOWALA",kilkaset kilogramow RDZY i KITU z wieloma ubytkami . "

Treść zaczerpnięta z systemu komentzarzy allegro

:o
moze pan Samsung1 zechce to skomentowac...

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=588989

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

A oto jaki komentarz wystawił Samsung1 :

OSTRZEGAM PRZED TYM CZŁOWIEKIEM !!! WYJATKOWO NIEWIARYGODNY LICYTUJE NA 5 SEKUND PRZED KOŃCEM AUKCJI (DOSŁOWNIE) A POTEM REZYGNUJE Z ZAKUPU TŁUMACZĄC ŻE MYŚLAŁ ŻE TO JEST CO INNEGO. I TAKA JEST POLSKA WŁAŚNIE SZKODA SŁÓW !!!

Ja też licytuję często "na 5 sekund przed końcem aukcji" i nie widzę w tym nic złego.... [zlosnik]
A jak towar (w tym przypadku auto) mi nie odpowiada (bo jest niezgodny z opisem) to nie kupuję... uważam że Sokot1 postąpił dobrze [oczko]

Tytuł:
Klubowicz

Numer GG: 267496
Samsung1 pisze:

Kupa, Panie - po prostu kupa (widać także rdzy). Powiem szczerze: Allegro nie jest dobrym miejscem do sprzedaży aut. Lepiej wrzucaj do trader.pl albo gdzie indziej - unikniesz publicznych komentarzy, choć ten jak mniemam - nie jest bezpodstawny [zlosnik]

Ja też licytuję w ostatnich sekundach - adi ma rację.

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Numer GG: 1442573
Bukol pisze:
Ale w temacie oryginału? Nie wiedziałem, że w 114 C były deski rozdzielcze obszywane skórą? [zlosnik] [zlosnik] Oj panowie nieładnie, chyba że każdy z nas co innego rozumie pod pojęciem 100% oryginał.

Moja była!! wersja ekskusiv dla szejka arabskiego a skóra z dromadera krzywoustego [zlosnik]

http://www.zelazko.com.pl

Ostatnio zmieniony czw kwie 01, 2004 10:51 pm przez sebi, łącznie zmieniany 1 raz.

Tytuł:
Swoja BABA

Samsung1 pisze:

nie bardzo rozumiem sens tego linka ...
czy chwali się pan wiekszością pozytywow, czy pokazuje, ze faktycznie ma pan takiego negatywa?

PS w sumie to chetnie sama bym to auto ogladnela ...

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

apropo trader.pl :
PDD też tam jest wystawiony za 4.900zł

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

<b>Do phill:

PS w sumie to chętnie sama bym to auto oglądnęła ...</b>

Witam Panią!

Serdecznie zapraszam!

Proszę podać e-mail lub napisać do mnie - wyślę Pani zdjęcia szczegółowe (takie, jakie wysyłam każdemu licytującemu lub temu, kto o to z allegro prosi – zgodnie zresztą z opisem w aukcji), opiszę wszelkie wady samochodu wraz z dokładnymi zdjęciami punktów „zapalnych” samochodu oraz podam gdzie auto można w każdej chwili obejrzeć i sprawdzić.

Cena jest BCM i auto na pewno się nie zgubi (piszę o tym, bo była Pani łaskawa wyrazić wcześniej taka obawę). Zostanie sprzedane za tyle za ile będzie wylicytowane.

Jest Pani z Krakowa – ja też. W takim razie zapraszam!

A co do licytacji na 5 sekund przed końcem – zgoda tak można licytować samochód jak się go wcześniej obejrzało – w innym przypadku uważam, że jest to niepoważne – tak można licytować książkę lub baterię do telefonu.

Kupujący, sokot1 auta nie oglądał, – pomimo że w opisie aukcji wyraźnie napisałem, że proszę o obejrzenie przed ewentualnym zalicytowaniem! (proszę przeczytać opis aukcji).

Pozdrawiam – S1

Tytuł:
Swoja BABA

prosze przesłac zdjęcia na adres: filemon21@interia.pl

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

<b>Do adi;

Ja też licytuję często "na 5 sekund przed końcem aukcji" i nie widzę w tym nic złego....
A jak towar (w tym przypadku auto) mi nie odpowiada, (bo jest niezgodny z opisem) to nie kupuję... uważam że Sokot1 postąpił dobrze </b>

Nie gniewaj się „adi”, ale jeśli tak robisz i myślisz to jesteś po prostu idiotą!

Tłumaczyć Cię może jedynie (sądząc po zdjęciu młody wiek).

Nie rozumiesz chyba tego, że licytacja w aukcji jest wyrażeniem woli - (oczywiście w przypadku osoby prawnej – pełnoletniej i nieubezwłasnowolnionej) - zawarcia umowy cywilno prawnej – umowy zakupu. Jest nawet przyrzeczeniem zakupu, które rodzi w sobie skutki prawne (w rozumieniu KC i regulaminu allegro).

Więc jak się licytuje i wygrywa – to nie można się wycofać.

Dlatego ludzie odpowiedzialni licytują samochody na 5 sekund przed końcem po ich uprzednim obejrzeniu.

A Sokot1 tak nie uczynił, – więc nie postąpił dobrze.

Taka jest moja opinia.

Serdecznie Cię pozdrawiam – S1

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

<b>Do phill:

prosze przesłac zdjęcia na adres: filemon21@interia.pl</b>

Zdjęcia i opis wysłałem.

Zgodnie z Pani życzeniem – zapraszam do obejrzenia samochodu.

Telefon podałem w mailu.

Pozdrawiam – S1

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

<b>Do Sebian:

Kupa, Panie - po prostu kupa (widać także rdzy). Powiem szczerze: Allegro nie jest dobrym miejscem do sprzedaży aut. Lepiej wrzucaj do trader.pl albo gdzie indziej - unikniesz publicznych komentarzy, choć ten jak mniemam - nie jest bezpodstawny </b>

Dobre spostrzeżenie! Oczywiście rdza jest (jest to zaznaczone w opisie aukcji). Nigdy tego nie ukrywałem.

Cena jednak jest adekwatna (moim zdaniem) do stanu.

Nikt nikogo nie zmusza do zakupu.

To jest po prostu oferta – a publicznych komentarzy boją się ci co mają coś do ukrycia – ja ich nie unikam.

Nikomu nie wmawiam że jest to w super stanie auto i nie oczekuje za niego wielkich pieniędzy.

Jest jaki jest i tyle.

Pozdrawiam – S1 (oczywiście bez urazy)

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Bukol pisze:
Marcin Nieszkowiecki pisze:
Witam. Kolego nie jesteśmy w sądzie i nie baw sie moim kosztem ani Samsunga. Doszło do kłótni między nami i nie tobie rostrzygac na kogo korzyść przemawiaja argumenty [zlosnik] . Zadnych niedomówien niema i nie bedzie ten temat uznaję za zamkniety.

Bez urazy pozdrawiam Marcin [oczko]

Zaraz zaraz - kłótnię sam zacząłeś i to na forum pulicznym. Skoro nie chciałeś, abyśmy się waszym kosztem "zabawili" to po cholerę produkujesz się publicznie? Napisz Samsungowi PW i daj nam spokój. Ale skoro wywlekasz już wasze Allegrowe szemrane interesy na forum to nie licz, że to umknie naszej uwadze. Nie wiem co chciałeś osiągnąć, ale w jeśli o mnie chodzi to Twoja wiarygodność po przeczytaniu niniejszego tematu spadła u mnie blisko mrozu. Jak mawia nasz szanowny pan premier: mężczyznę poznaje się po tym jak kończy, a nie po tym jak zaczyna. Dokończ więc co zacząłeś, albo nigdy więcej nie podejmuj takich wątków.

Oczywiście jak zwykle jak się kogoś czepiam: BEZ URAZY itd

Witam. Z tymi szemranymi interesami to przesadziłeś ale twoja sprawa nie uraziło mnie to. Ale tym przykładem premiera to dowaliłeś do pieca hehehe. :lol: Pisząc wcześniejszego posta liczyłem na falę krytyki. Ale nie sądzę byś mógł mi dyktować co mam robić.

Pozdrawiam Marcin [oczko]

Nowy temat  Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 85 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00