MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest sob sie 02, 2025 10:54 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 85 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5 6
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Klubowicz

Numer GG: 267496
Samsung1 pisze:
<b>Do Sebian:

Kupa, Panie - po prostu kupa (widać także rdzy). Powiem szczerze: Allegro nie jest dobrym miejscem do sprzedaży aut. Lepiej wrzucaj do trader.pl albo gdzie indziej - unikniesz publicznych komentarzy, choć ten jak mniemam - nie jest bezpodstawny </b>

PROSZĘ WRESZCIE ZACZĄĆ UŻYWAĆ CYTATÓW (znaczniki QUOTE)!!!

Będzie wygodniej czytać [oczko]

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

widze, ze po 16.00 - czyli od momentu kiedy znikam z netu wiele sie dzieje [zlosnik]

Marcin Nieszkowiecki pisze:
Witam. Kolego nie jesteśmy w sądzie i nie baw sie moim kosztem ani Samsunga. Doszło do kłótni między nami i nie tobie rostrzygac na kogo korzyść przemawiaja argumenty [zlosnik] . Zadnych niedomówien niema i nie bedzie ten temat uznaję za zamkniety.
Bez urazy pozdrawiam Marcin [oczko]

juz pisalem, ze nie mam zamiaru sie bawic w sad...
nie mam zamiaru sie bawic niczyim kosztem...
doszlo faktycznie do klotni miedzy Wami, ale (jak juz pisal Bukol) na forum publicznym. obaj sie pomawiacie o nieszczerosc itd.
poniewaz zamieszaliscie w to sporo osob (nie dogadujac sie miedzy soba), uwazam ze jestescie im/nam winni wyjasnienia.
sprawa ponadto dotyczy potencjalnych nabywcow aut spod znaku gwiazdy, a to jest wazna kwestia dla nas jako milosnikow tych aut.
albo mamy problem z nieuczciwym sprzedawca, albo czlowiekiem grajacym wobec niego nie "fair" (makaronizm [zlosnik]-wybaczcie [zlosnik] )
reasumujac-jest to kwestia dla mnie(i mysle, ze nie tylko dla mnie) istotna
dlatego domagam sie (w miare skromnych mozliwosci) przedstawienia konkretow, a nie pomowien.
przyklad z premierem, nawiasem mowiac, jest akurat dobry,bo nie sztuka jest obrzucic sie blotem i rozejsc sie obrazonym...

Phill-co do malego druczku to masz oczywiscie racje(uleglem zlym zwyczajom, ktore sie rozpanoszyly ostatnio :oops: )

wolny wakat na beczkę :)

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Samsung1 pisze:
Nie gniewaj się „adi”, ale jeśli tak robisz i myślisz to jesteś po prostu idiotą!

Ja wyraziłem tylko swoją opinię i nie musisz mnie odrazu wyzywać od idiotów. Normalny człowiek nie wyzywałby nikogo za jego zdanie ale może Ty masz jakieś kompleksy i dlatego... Za te słowa też się nie gniewaj... :evil: [zlosnik]

Tytuł:
wiarus senior

Wookee pisze:
Nie jestem fachowcem od samochodów, ale na blachę pogapić się umiem, a przede wszystkim mamy w Szczecinie MacKuza - no to mogiem zrobić Wysokom Kumysje [nnn] [zlosnikok] i obejrzeć tego co poszedł do Sz-na (dobrze pamiętam?). Jestem pewien, że znajdziemy też jeszcze jedego kandydata/kę do takowej imprezy.

Pewnie każdy wynik zostanie podważony, ale od czegósz cyfrówka? Pytanie tylko, czy warto [zlosnik] ?

Jeśli można to chciałbym zgłośić swoją kandydaturę do Wysokiej Komisji. Z chęcią obejrze to MB- jeżeli tylko nowy właściciel będzie chciał się nim pochwalić.

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

Witam.

Również

Cytuj:
Z tymi szemranymi interesami to przesadziłeś

Nic a nic - podbijanie ceny na aukcjach po znajomości to jest [sam się zmoderuję na wszelki wypadek]

Cytuj:
ale twoja sprawa nie uraziło mnie to.

To dobrze, bo nie miało. Miało dać do myślenia.

Cytuj:
Ale tym przykładem premiera to dowaliłeś do pieca hehehe. :lol:

To w końcu jak skończysz???

Cytuj:
Pisząc wcześniejszego posta liczyłem na falę krytyki. Ale nie sądzę byś mógł mi dyktować co mam robić.

Dyktować nie mogę, ale jak publicznie kogoś oskarżasz powołując się na posiadane materiały po to by potem schować dyńkę w piach to, skoro już zacząłem z politykami, przypomina mi to działania gościa z biało-czerwonym krawatem. Może następnym razem od razu wal na PW w kwestiach prywatnych - uprości to życie nam wszystkim.

41 Buick Special x2, 49 Chevy "Deratyzator", 50 Olds "Patton", 53 Chevy Bel Air, 55 Chevy 3800 panel, 70 Chevy Impala conv, 77 Chevy Monte Carlo, 87 Chevy G20, 89 Chevy K5, 03 Chevy S10 = 86 garow, 59.7 L, 2480KM

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Stomek pisze:
Wookee pisze:
Nie jestem fachowcem od samochodów, ale na blachę pogapić się umiem, a przede wszystkim mamy w Szczecinie MacKuza - no to mogiem zrobić Wysokom Kumysje [nnn] [zlosnikok] i obejrzeć tego co poszedł do Sz-na (dobrze pamiętam?). Jestem pewien, że znajdziemy też jeszcze jedego kandydata/kę do takowej imprezy.

Pewnie każdy wynik zostanie podważony, ale od czegósz cyfrówka? Pytanie tylko, czy warto [zlosnik] ?

Jeśli można to chciałbym zgłośić swoją kandydaturę do Wysokiej Komisji. Z chęcią obejrze to MB- jeżeli tylko nowy właściciel będzie chciał się nim pochwalić.

Jasne, wybierz tylko którym członkie WK chcesz być [nnn]. Njabezpieczniejsza dla nerwów będzie chyba pozycja po prawej [zlosnik]

"bułka tarta to nasz narodowy symbol bohaterski... to nasz wkład w światową kuchnię"

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

phill pisze:
prosze przesłac zdjęcia na adres: filemon21@interia.pl

I jak?

"bułka tarta to nasz narodowy symbol bohaterski... to nasz wkład w światową kuchnię"

wiarus senior
Awatar użytkownika

Lokalizacja: Królewskie Stołeczne i Rezydencjalne Miasto Wrocław

Witam. Z tymi szemranymi interesami to przesadziłeś ale twoja sprawa nie uraziło mnie to.

No nie sądzę, żeby Bukol użył nieodpowiedniego słowa określającego lewe podbijanie i sprzedawania samochodów które mało mają wspólnego z tym co jest prezentowane w treści aukcji. Od dłuższego czasu ciekawiło mnie ile razy na Allegro mozna "sprzedać" tego samego /8, no i oczywiście dlaczego stopiętnastki tego gościa osiągają takie ceny skoro żadna z nich nie jest ani rewelacyjna ani w pełni oryginalna [nie wiem co gorsze - całe wnętrze w jasnej pomarszczonej skórze, czy może lila róż na budzie...]. Gdybym był wrednym konfidentem podrzuciłbym ten wątek znajomemu adminowi z Allegro, i posypałyby się z hukiem konta. Nie mam jednak takiej paskudnej natury, a z drugiej strony mam nadzieję, że środowisko miłośników klasycznych MB potrafi skutecznie przekazywać sobie informacje n/t ludzi u których pojawiają się oferty sprzedaży ciekawych aut. Wiadomo, że każdemu zależy na tym, by dostać za sprzedawaną rzecz jak najlepszą cenę. Ale jest jeszcze coś takiego jak rzetelność i uczciwość. Praktyki aukcyjne jakie zostały w wątku wyciągnięte na światło dzienne przeczą zasadom dobrego sprzedawcy.

wiarus junior
Awatar użytkownika

TrickyKid pisze:

Witam. Z tymi szemranymi interesami to przesadziłeś ale twoja sprawa nie uraziło mnie to.

No nie sądzę, żeby Bukol użył nieodpowiedniego słowa określającego lewe podbijanie i sprzedawania samochodów które mało mają wspólnego z tym co jest prezentowane w treści aukcji. Od dłuższego czasu ciekawiło mnie ile razy na Allegro mozna "sprzedać" tego samego /8, no i oczywiście dlaczego stopiętnastki tego gościa osiągają takie ceny skoro żadna z nich nie jest ani rewelacyjna ani w pełni oryginalna [nie wiem co gorsze - całe wnętrze w jasnej pomarszczonej skórze, czy może lila róż na budzie...]. Gdybym był wrednym konfidentem podrzuciłbym ten wątek znajomemu adminowi z Allegro, i posypałyby się z hukiem konta. Nie mam jednak takiej paskudnej natury, a z drugiej strony mam nadzieję, że środowisko miłośników klasycznych MB potrafi skutecznie przekazywać sobie informacje n/t ludzi u których pojawiają się oferty sprzedaży ciekawych aut. Wiadomo, że każdemu zależy na tym, by dostać za sprzedawaną rzecz jak najlepszą cenę. Ale jest jeszcze coś takiego jak rzetelność i uczciwość. Praktyki aukcyjne jakie zostały w wątku wyciągnięte na światło dzienne przeczą zasadom dobrego sprzedawcy.

Witam. Szczeze zgadzam się z toba i powiadam na poczatku jak te W115 pojawiły sie na allegro a niejaki VINCENT zaznajomił sie ze mną przy okazji poszukiwań radia BECKER wydarzyło mi się ulec prosbie o podbicie ceny lecz póżniej jak przejzałem na oczy przestałem odpowiadac na meile niestety przyznaję wam wszyscy koledzy forumowicze uległem trzy tygodnie temu kiedy to padła prośba od VINCENTA abym podbił dwie licytacje. Tej czarnej bodajże na 12000tys zł i pink na 4 tys z kawałkim. Przyznaję jeszcze raz szczeże że uległem i podgrzałem pink rdzę :cry: . Przeciez mógłbym wam wszystkim napisac że miałem kaprys i chciałem sobie kupić to paskudztwo. Lecz piszę tak jak było naprawdę. Lepsza gorzka prawda niż zakłamanie i oszukiwanie kolegów i koleżanek na forum :cry: .

Pozdrawiam Marcin. [oczko]

wiarus senior
Awatar użytkownika

[...]Lepsza gorzka prawda niż zakłamanie i oszukiwanie kolegów i koleżanek na forum [...]

szczerość ponad wszystko.... szczerze nie popieram takich podbijania aukcji - niestety jest to popularny proceder.... a co do Twojego podejścia (patrz cytat) to doceniam przyznanie się do błędu i wierze że było to "jednorazowe" i nie powtórzy się [oczko]

Nowy temat  Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 85 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5 6

Strefa czasowa UTC+02:00