Dobra, byłem, widziałem wiem mniej więcej teraz jak to wszystko wygląda.
Mirmur pisze:
Sprawdź bezpiecznik "D" oraz jego gniazdo pod kątem wypalonych styków
Nie mam bezpiecznika "D" mam A, B i C.
czy ten ceramiczny bezpiecznik to taki przykręcony na 3 śruby z dwoma kablami i na środku z niemałą sprężyną? odkręciłem te kable, zwarłem bezpośrednio. Nic nie dało. Jak sprawdzić te bezpieczniki/przekaźniki za skrzynką z małymi bezpiecznikami czy są sprawne? Jak sprawdzić czy czujnik jest dobry? Wyciągając i wkładająć kabel było słychać jakieś tyknięcie, więc chyba działa (nie wiem czy to kompresor ale tak mi sie wydaje).
Łopatologicznie: jak zrobić to "zwarcie na krótko" tymi brązowymi kablami? spiąć te kable razem czy co? bo nie kumam tego
Nie odpuszcze, żeby nie zrobić visco ale na to jest potrzebny dzień wolny, nowe visco a ja teraz nie mam czasu na to a myślę że żeby zmusić wentylatory klimy do ponownej pracy trzeba mniej zachodu niż naprawić visco więc najpierw skupmy sie na wentylatorach a później będę Wam truł jak wymienić visco ;D
Ukaniu - zapomniałem... :/
Remontując visco będę musiał wyciągnąć chłodnicę zapewne więc od razu zapytam jak najskuteczniej ją wyczyścić? Nazbierało sie tam trochę robactwa i syfu...
Dziękuję za dotychczasową pomoc i liczę na dalszą