MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest ndz lip 20, 2025 8:39 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4
Autor Wiadomość
 Tytuł:
swój chłop

Ja jezdze na gazie i z tym smrodem jest tak :
kiedys jezdzilem ibiza na gazie (na L-ce) i smierdzialo strasznie w srodku i na zewnatrz. Auto bylo w miare nowe i szczelne.
Teraz jezdze 123 '77 i w srodku nic mi nie smierdzi, a na zewnatrz rzadko mam okazje wachac swoja rure ale jesli juz mam to tylko lekko czuc gazem, ale napewno nie jajami, a juz stojac za mna w korku napewno nikt sie nie powinien krzywic.
Nie wiem czemu tak jest teraz w moim 123 ze w srodku nie smierdzi, ale moja skromna teoria jest taka: Mam poprostu tyle dziur w aucie ze smrod gazu miesza sie z powietrzem i jest ok ;)

Dodam jeszcze ze to takie uczucie jak jechac w upalny dzien nowiutkim autobusem miejskim, a starym rozklekotanym ikarusem. Zawsze wolalem tego drugiego bo dzieki temu ze byl pelen dziur bylo w nim o wiele chlodniej i nie smierdzialo ludzmi tak jak w nowym niskopodlogowcu z ktorego tylko kazdy mazyl zeby jak najszybciej wyjsc 8) (nie daj boze jak wsiadl jakis dziadek po calym dniu pracy na dzialce z wiadrem podgnilych warzyw [chory] )

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

lysy2 pisze:
Bukol-jestem w szoku-odniosles sie ze zrozumieniem do LPG w klasycznym, 25-letnim, juz zabytkowym Zuku [zlosnik]

Pomyliłeś mnie ze Stawrosem [hehe]

Ze zrozumieniem odnoszę się do instalacji lpg "z konieczności" - dla taryfiarza, dostawcy itp których nie stać na diesla. Do lpg w Żuku też odniosę się ze zrozumieniem - auto za 2k PLN do tego silnik tani jak barszcz, nawet jeżeli Żuki staną się kiedyś obiektem kultu i pożądania miłośników starej motoryzacji, to przywrócenie ich do oryginału nie będzie problemem. Nigdy nie zrozumiem zaś człowieka, który kupuje piękne auto z dużym motorem, wiedząc, że nie stać go na paliwo i z góry zakłada jazdę na gazie :evil:

41 Buick Special x2, 49 Chevy "Deratyzator", 50 Olds "Patton", 53 Chevy Bel Air, 55 Chevy 3800 panel, 70 Chevy Impala conv, 77 Chevy Monte Carlo, 87 Chevy G20, 89 Chevy K5, 03 Chevy S10 = 86 garow, 59.7 L, 2480KM

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

Dobra, ale temat dotyczył pierwotnie opinii na temat W124, a jak widać przerodzil się w kolejną gazową przepychankę. Zatem kończymy ten temacik, a o 124 zawsze można otworzyć nowy.

41 Buick Special x2, 49 Chevy "Deratyzator", 50 Olds "Patton", 53 Chevy Bel Air, 55 Chevy 3800 panel, 70 Chevy Impala conv, 77 Chevy Monte Carlo, 87 Chevy G20, 89 Chevy K5, 03 Chevy S10 = 86 garow, 59.7 L, 2480KM

Nowy temat  Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4

Strefa czasowa UTC+02:00