chmielo hadwis wilkiuDziękuje za zrozumienie, i takich postów jako nowicjusz na tym forum(by się nie przestraszyc z miejsca:) pragnełem oczekiwać od pocztku
![[zlosnikz]](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
.Rzeczowych po prostu. Nadmienie ze rozumie również, ale to w pewnym stopniu, rozgoryczenie tych którym moje powiedzmy niechlujstwo językowe się nie spodobało.Postaram się brać poprawkę na to ze forum te jest szczególne za sprawą pewnych osób...Czy jest równiez szczególne pod względem wiedzy to już się okaże,jestem pewny ze tak. Lecz najbardziej będzie ciekawie czy te osoby krytykujace zarzarcie moja mowę pisaną równie wyczerpujaco będa wygadani i to w pełni dot. wiedzy odnośnie spraw fachowych.Ilość postów o NICZYM NIE ŚWIADCZY, POSTY MOŻNA PRODUKOWAĆ WŁASNIE W TEN SPOSÓB tj. ATAKOWAĆ MĄDRZYĆ SIĘ NO I PISAC O WSZYSTKIM I O NICZYM.
Moim zdaniem,nawet tak KULTURA wskazuje -jeśli nawet coś raźiło w mojej wypowiedzi trzeba było po prostu (powiedzmy w tej kolejności) się przywitać, następnie odpowiedzieć, i jedynie na koniec jako PS napisać i to KROTKO np. "słuchaj nawiasem - zwróć uwage na to ze spoistosc twojej wypowiedzi może być niezrozumiaał, a w dniu języka ojczystego zwłaszcza - na tym przynajmniej forum -zadbaj o używanie jednak konńcówek np. "ą" "ę".
WYSTARCZY?
WYCZERPUJĄCE? INTELIGENTNIE? SUBTELNIE? KONKRETNIE? GRZECZNIE? i w koncu M Ę S KO ???
a nie wykład jak ciotki klotki w odwiedzinach.Wyżywać i robić swojego rodzaju "odsiew" to sobie można w domu u swoich robić, bo kultura w stosunku do dopiero co poznanej osoby wymaga inne zachowanie...ta tak jesli ktoś mi dawal przytyk pod kątem kultury, to tez trzeba spojrzeć na siebie. A być może po prostu to wynikało ze ktoś miał zły dzień - OK lecz dla mnie to żadne wytłumaczenie bo tylko pipki maja różne zachowania przez "te" dni raz na miesiąc...Facet jest zrównoważony i kierujący swoimi nerwami a nie na odwrót.
Słowem na polskie chamstwo a raczej kompleksy i zaściankowość nie ma rady - po raz kolejny się przekonałem.
Co do tematu złożonego przeze mnie:
Powiem szczerze ze nie spieszy mi sie z zakupem bowiem fundusze będę posiadał tak najwcześniej poźną wiosną.Pewnie z lat dziecięcych został mi sentyment do 114
![[zlosnikz]](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
.I dlatego padł wybór na ten typoszereg.Niestety muszę się zmieścić w budżecie wskazanym na początku, nadmienie ze problem fachowców odpada w 80 procentach bo jakoś sobie sam radzę.Bede zatem przeglądał oferty i bez pośpiechu może coś uceluje