MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest ndz sie 03, 2025 12:18 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
wiarus senior
Awatar użytkownika

Lokalizacja: Królewskie Stołeczne i Rezydencjalne Miasto Wrocław
Co myślicie o tej zabawce http://www.allegro.pl/show_item.php?item=23863311 ? Nie mam pojęcia czy to radio będzie się dobrze prezentowało w jakimkolwiek MB, ale spodobał mi się jako niezły unikat :-) Czy ktokolwiek ma jakieś info o tym modelu Pioneer'a? Bo ja nic nie mogłem znaleźć na jego temat...

pozdrawiam

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Czy ja widze CD i panel "windę"?
Jeśli tak to musiała to kiedyś byc "klasa".
Świetne, naprawdę. Ale chyba do żadnego MBwizulanie nie pasowałoby ;-), prędzej do jakiegoś starego japończyka.

GMail: anwojcik (at) gmail.com

Tytuł: hm
wiarus senior
Awatar użytkownika

and6412 pisze:
Czy ja widze CD i panel "windę"?
Jeśli tak to musiała to kiedyś byc "klasa".
Świetne, naprawdę. Ale chyba do żadnego MBwizulanie nie pasowałoby ;-), prędzej do jakiegoś starego japończyka.

Nie do końca dobrze widzisz, bo choć jest coś na kształt windy [sprężynkowo odchylany fragment fasady - mechanizm odpalany z przycisku :-)], to nie ma tam CD [który wg moich danych u Pioneera pojawił się dokładnie w październiku 1984 roku], tylko szczelina na kasetę. Mógł Cię zmylić fakt, że kaseta jest tam wkładana poprzecznie, a nie tak jak to się później w standardzie przyjęło "wzdłuż". Generalnie podejrzewam, że był to jakiś ówczesny bardzo wysoki model, a wizualne porównanie z pierwszym autoradiem na CD pozwala przupuszczać, że moje radio jest sprzed 84 roku. Chcę też odnaleźć jakieś materiały tekstowe i zdjęciowe z lat 70-85 pokazujące wyroby "aftermarket" [alufelgi, sprzęt audio, inne akcesoria]. Stare japońce poza paroma wyjątkami [np Nissan 350Z] wykluczam z mojego kręgu zainteresowań, i poszukam w jakich niemieckich cudach ludzie montowali sobie takie luksusy jak całopanelowy Pioneer :-)

pozdrawiam

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

offtopic: Tak nawiasem mówiąc też choruję na Nissana 300ZX, lub Suprę 300 turbo z lat '80 (najlepiej Traga) ;-) przepiękne auta. W zasadzie stare japońce to wiekszości blaszane puszki (tu ukłon dla kolegi Kamaru, który ma pięknego japońca)

GMail: anwojcik (at) gmail.com

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

and6412 pisze:
offtopic: (tu ukłon dla kolegi Kamaru, który ma pięknego japońca)

He He dzięki za reklamę. [zlosnik] [zlosnik]

PF 126p 600 '76
PF 125p '83
Polonez '85
3xToyota Crown MS 55 '67

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

and6412 pisze:
Ale chyba do żadnego MBwizulanie nie pasowałoby ;-), prędzej do jakiegoś starego japończyka.

Dziś zabawka przyszła... Na żywo wygląda wiele ciekawiej niż na zdjeciach - ma między innymi kabel na włacznik od świateł - przy włączonych światłach [czyli w nocy] wyświelacz świeci mocniej, i włączane jest podświetlenie przycisków.
Jeśli chodzi natomiast o styl - podejrzewam że w autach wyższej klasy z przełomu lat 70 i 80 nie raziłoby wyglądem [oczywiście nie jest to "OEM" tylko niefabryczne wyposażenie, jednakże również zbliżające się do granicy 25 lat]. W Porsche 911 i innych BMW e32 musiały się takie sprzęty prezentować wyjątkowo szpanersko [każde radio nie będące 2-gałkowcem było wtedy niezłym wypasem, a co dopiero radio z "windą"]. W W126 czy W124 z pierwszych lat produkcji nie wyglądałoby źle, ja jeszcze nie wiem jaką gwiazdę przyjdzie mi kupić w najbliższym czasie [może /8, może inną - zależy od losu i kasy] - może akurat nie będzie źle ;-)
A teraz info jakie znalazłem o tym sprzęcie - jest to fragment absolutnie topowego zestawu car-audio z 1985 roku - dlatego deck ma z tyłu 3 dziwne konektory - są to "EQ IN" i "EQ out", oraz "AUX in" - fabrycznie deck miał za zadanie współpracować z komponenetami które są widziane na tej aukcji : http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... gory=10627
I jak na absolutnie topowo-highendowo-burżujsko-szpanerski zestaw hi-fi [tuner + kaseta + CD + korektor + wzmacniacz] przystało, całość przewidywała jeszcze sterowanie z pilota :-)
Po odpowiednim zamontowaniu http://stardesign.net/collection/dino.htm nie wygląda wg mnie nawet tak tragicznie.
Jak znajdę zasilacz od skanera to wrzucę do kompa [i na forum] zdjęcie wnętrza DuChatelet 560SEC którzy na konsoli między fotelami przednimi ma zamontowany 3-częściowy zestaw Clariona [również lata 80 - wszystko z panelami w kolorze matowo-aluminiowym].
Chyba odkryłem w sobie nowe zamiłowanie - zabytkowy sprzęt audio ;-)

pozdrawiam

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00