MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest pn lip 21, 2025 11:47 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 57 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Autor Wiadomość
postmajtek

prawda jest taka ze jakos roboty mozna ocenic po czasie czy cos bedzie sie dzialo z blacharka czy nie a zdjecia to tylko dodatek a on z tego czerpie wiedze [zlosnikz]

postmajtek

Hej
mam problemy ze wstawieniem zdjec.Caly czas wyskakuje mi ze wszystko jest ok tylko musi za akceptowac moderator.Zalaczam link gdzie sa zdjecia jak mozecie to zerknijcie.
pozdr

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5b0 ... 32620.html

postmajtek

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5b0 ... 32620.html

wiarus junior

Zacisk hamulcowy, wiszący na wężu - BRAWO

wiarus junior

Powinno dostać się po równo obojgu.
Właściciel po odsłonięciu przykrytych bitumem dziur powinien wiedzieć że auto to mina i studnia bez dna,wg mojej oceny nie warty ratowania, a wykonawca po rzeczowym przeglądzie powinien podać taką cenę usługi aby odstraszyć właściciela.
Czy po zdjęciach można ocenić jakość prac? Oj korci mnie żeby przywalić z grubej rury wykonawcy.
Jak powinna wyglądać wykonana praca proponuję poszukać wątku kolegi Jacku jak to pan Zdzisiu kombi Jackowe ratował.

weteran
Awatar użytkownika

Numer GG: 309237
Należy jeszcze zapytać za ile choć ponoć gentelmeni o pieniądzach nie gadają

postmajtek

Witam
Moja sytuacja jest troszke inna nie mieszkam w polsce :( Wiec byl problem z kontrolowaniem osoby ktora podjela sie kompleksowej renowacji blacharsko-lakierniczej. Auto bylo 300 km od miejsca zamieszkania mojej rodziny. Kontaktowalismy sie przez email. Kolega ktory podja sie renowacji powinien mnie powiadomic jak sprawa wyglada po rozebraniu auta. Przeciesz ja fachowcem nie jestem :-? i nie znam sie na tym temacie.Ja jestem zalogowany na forum beczkolandia i tam sa moje posty prowadzone od poczatku przygody z Mercedesem 123 :( Kolega wiedzial ze bede opisywal caly przebieg na forum beczkolandia -dodam iz poznalismy sie przez te forum.Wiec jako pierwsza osoba z forum powinna byc zadowolona z remontu a jest odwrotnie. Moje auto bylo odebrane od Karola123124 30-go czerwca i mnialem dostac auto -cytuje slowa Karola - stare ale nowe napewno bedziesz zadowolony ;) a dostale auto ktore nie nadawalo sie do jazdy :oops: problem ze skrzynia i nie tylko -nie bede opisywal :-? w tym tygodniu auto odebralem od mechanika ktory poskladal to do kupy.Podkreslam ze auto mechanicznie bylo w 100 proc sprawne bo bylo robione mam faktory na ponad 2 tys zl. Ja pieniadze zaplacilem wszystkie wspominane bylo przy odbiorze ze skrzynia nie chodzi tak jak chodzila a kolega to przez to ze tak dlogo stal i moze byc cos nie tak :-? bo to stare auto nie nowe :-? problem pojawil sie z rozrusznikiem podczas powrotu :-? Wiec ze bralo sie to wszystko i opisuje ta sprawe :-? Ja nie robilem problemu z pieniedzmi miedzy nami byla umowa co do roboty, pieniedzy - ja sie wywiazalem.Zaufalem koledze i nie pilnowalem go tak jak powinienem .Co do pieniedzy 12 tys zaplacilem z elementami blacharskimi :-? Karol nie poczul sie do odpowiedzialnosci co do wykonanej pracy. Nawet nie prubowal sie jakos dogadac czy zalagodzic ZERO ODPOWIEDZIALNOSCI. :-? chcialem mniec fajne autko ale na dzien dzisiejszy mam tylko nerwy ze dalem sie tak w konia zrobic. A zdjecia co wstawilem na forum to od fachowca karola.Wiec sprawa wyglada tak jak wyglada. Podkreslam ze auto mnialo byc rozebrane kompletnie a zdjecia pokazuja ze bylo inaczej. Mechanik ktory robil mi auto stwierdzil ze zrobione jest na 3 - w skali od 1 do 6.Robota wykonana przez nie doswiadczonego fachowca.Sa widoczne miejsca gdzie jest cos nie domalowane itp. Bede wstawial auto do blacharza i beda robione zdjecia i opis dla zeczoznawcy samochodowego.
pozdrawiam i dziekuje za opinie

wiarus junior
Awatar użytkownika

Numer GG: 8874486
wow... :o
Nie wygląda to na robotę na 3 w sześciostopniowej skali... Raczej na -3...

w123 300D '76 Wgl co tu robi diesel?

swój chłop

Sorry ,że się wtrącę, ale temat jest znany już co najmniej na dwóch forach, ze zdjęć wynika,że jest lipa, ale jak wszyscy piszecie to trzeba to zobaczyć na żywo i dopiero wtedy pisać pewniki. Nie jestem po żadnej stronie tego sporu, ale wg mnie to jest prywatna sprawa między wami. Zostaliśmy ostrzeżeni, a reszta niech nie będzie prana publicznie, to są wasze sprawy. Kogo obchodzi co i za ile? Podpisałeś umowę, to egzekwuj ją. I tyle co bym chciał powiedzieć w tej sprawie. A jak się umówiłeś na gębę i teraz masz pretensje, to tylko do siebie. Pozdrawiam. Janusz

swój chłop

Jeszcze tak dodam. Dostałeś foty od wykonawcy i nie reagowałeś na jakość prac? Miałem podobny temat, ale w innej branży i zleceniodawca miał bardzo duży problem.

postmajtek

zdjecia dostawalem te ktore wklejalem na beczkolandi a te zdjecia ktore wklejam sa od wykonawcy ktory na koniec pracy wreczyl mi w raz z autem
a co ty sie tak oburzyles przeszkadza ci to ze pisze jak ludzie pytaja to odpowiadam
chyba do tego jest te forum

postmajtek

dodam ze wszystkie umowy mam email
a to ze poruszam ten tema to tylko przez osoby ktore podpowiedzialy mi piszac do mnie na priv abym tego tak nie zostawil i jezeli tak drazni cie ten temat to nie odwiedzaj tego postu i nie wypisuj ze ja bede mnial jakies problemy bo problem bedzie mnial wykonawca ktory nie wywiazal sie z danej umowy.

postmajtek

ja nie oczekuje od ludzi aby trzymali moja strone ja wsawiam zdjecia po ktorych mozna ocenic wykonana prace i tylko tyle chce wiedziec a po czesci opisuje temat

wiarus junior
Awatar użytkownika

Myślę, że w tej sprawie faktycznie wszystko już zostało powiedziane/napisane tu i na beczkolandii. Dalsze publiczne ciągnięcie tematu będzie tylko biciem piany. Tak jak stówa napisał - sprawę powinniście już dalej załatwiać między sobą.
Poza tym proponuję:
1. Sprawdzić sobie w wikipedii takie pojęcia jak ortografia i interpunkcja. Sposób w jaki piszesz sprawia, że się naprawdę odechciewa tego czytać.
2. Nauczyć się czytać ze zrozumieniem. Nikt Cię tu nie atakuje - ludzie Ci konkretnie piszą, jakie jest ich zdanie, a Ty się niepotrzebnie stroszysz.
3. Używać guzika "Zmień" w prawym dolnym rogu, zamiast dopisywać kolejne posty.

Ex: 85' Oldsmobile Delta 88 Royale Brougham V8 307ci
Ex: W123 240D 84' 459 maroonbraun
Ex: 86' Chevy Caprice Wagon 5,0 V8 - moja pierwsza miłość...

postmajtek

ciekaw jestem jak bys postapil jak bys utopil tyle kasy ;) i obiecano by Ci ze dostaniesz nowe ale stare auto [zlosnikok]

Nowy temat  Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 57 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00