Stomek pisze:
Pewnie , ze warto. Nie patrz na spalanie, chyba ze bedziesz robil 100Tkm na rok.
amon pisze:
Może się mylę, ale pytanie o spalanie w jakimkolwiek klasyku to ...... (w salonie Forda lub innego badziewia ok to może ważne)
fufi21 pisze:
Musze trafic moment jak bede chrzanil spalanie i pojawi sie ciekawy egzemplarz
Pewnie, że chrzań! Wiem, że są tu Ludzie bogaci z domu, Inni doszli do pieniędzy ciężką pracą, ale rachunki są bezlitosne.
Gdy ja miałem do wyboru: jechać 115-tką za 55-60 zł/100 km lub 116-stką za 90-100 zł/100 km w dziewięciu na dziesięć przypadków wybierałem 115-stkę. Na koniec sezonu 115-stka miała przejechane 9-10 razy tyle ce 116-stka.
Zastanów się, bo potem będziesz miał fajne auto, ale zamiast jeździć to będziesz się na nie przyglądał.
Komornick pisze:
Robiac 3tys km na rok roznica w spalaniu moze wyniesc max.500zl czyli rownowartosc maloistotnej czesci do takiego auta.
Co miałeś z matematyki?
A tak na serio to wszystko zależy od funduszy, ale gdy ktoś pyta o spalanie tzn. że musi się pilnować z wydatkami.
Stomek pisze:
Spojrz na liczbe wypodukowanych modeli- W108 4.5 (krotkie i dlugie) zrobiono razem ca. 20000 , gdzie tylko 108 280SE w przeszlo 90000 sztuk.
Komornick pisze:
Tak jak pisalem Ci na pw. jeśli nie masz wymagan co do wersji wyprodukowanej w mniejszej ilosci sztuk jak 280SEL 3.5 (951szt) to szukaj auta w jak najlepszym stanie w rozsadnej kasie.
Typowe podejście kolekcjonerów.

Widać, że z jednej parafii jesteście.
Kuba_Milcia pisze:
Komornick pisze:
6.9 i mowie zupelnie powaznie
Szkoda, że nie można takiej nigdzie znaleźć..
Może i lepiej, bo wprawdzie
Komornick ma rację że 6.9, ale na pewno nie na początek przygody ze 116-stką, czy tym bardziej mercedesem w ogóle!
Stomek pisze:
Nie dalej jak 2 miesiace temu byly dwie lub trzy w rozsadnych pieniadzach i stanie na rynku niemieckim
A jaka jest ta rozsądna cena i czy widziałeś na żywo?
Kuba Milcia pisze:
A nie słyszał ktoś obecnie o jakiejś ciekawej 116-tce?
Przecież sam słyszałeś i to o niejednej, tylko czasu nie masz.
Komornick pisze:
Tak mi się przypomnialo,ze AMG chcial w wakacje sprzedac 6.9
Skoro to najlepszy silnik w 116-stce to czemu nie kupiłeś?
Może wolisz 280SEL? Było ich mniej niż 6.9. A może 350SEL? Wyprodukowali jeszcze mniej egzemplarzy.
![[hihi]](./images/smilies/hihi.gif)