MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest ndz lip 13, 2025 6:43 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
postmistrz
Awatar użytkownika

A ja zapytam w ten sposób: tak bardzo nęci cie ta turbina, że chciałbyś jeździć takimi kapciami jak te z linka?

Kowal_80 pisze:
faktycznie,akurat na lewarek nie zwróciłem uwagi. czyli może to być oryginalny TD tylko z wymienioną skrzynią? ale,że komuś chciało się w to bawic skoro mówicie,że to tyle zachodu...

Szukając OM617A nie ma sensu się jakoś bardzo obawiać, że jest to zwykłe uturbione trzysta, bo oprócz jednego przypadku na forum, zresztą czterogarowego nikt o takim czymś nie słyszał. Jeden rzut wprawnego oka na zdjęcie z otwartą maską plus numery i wszystko będziesz miał jasne.

Ty szukasz oryginalnego silnika, czy oryginalnego auta z takim silnikiem? To zielone kombi najprawdopodobniej miało zwykłe 617, przynajmniej tak pokazują jego numery, ale historia może być tu jeszcze grubsza.

Ostatnio zmieniony pn gru 02, 2013 10:26 am przez _me: how_, łącznie zmieniany 1 raz.

postmistrz
Awatar użytkownika

Moim zdaniem turbina ma sens o ile auto jest oryginalne. Rzezba zawsze bedzie rzezba.

41 Buick Special x2, 49 Chevy "Deratyzator", 50 Olds "Patton", 53 Chevy Bel Air, 55 Chevy 3800 panel, 70 Chevy Impala conv, 77 Chevy Monte Carlo, 87 Chevy G20, 89 Chevy K5, 03 Chevy S10 = 86 garow, 59.7 L, 2480KM

swój chłop

no ten zielony troche mnie zastanawia. ale chciałbym usłyszczc Wasze opinie. i odrazu zaznaczam,że oryginalność nie jest moim wyznacznikiem.

W123 250 sedan '81
vw Touran 1.9 dsg - na codzień. wierny jak beczka.

wiarus junior
Awatar użytkownika

Zawsze można sobie kupić i zamontować nowiutkie OM616 Turbo z Indii - całe 91 KM. ;) Taka ciekawostka. [zlosnik]

Straszna choroba. Ludzie patrzą na litery i słyszą różne głosy w głowach.
A Ty i tak powiesz, że czytają forum...

postmistrz
Awatar użytkownika

Kowal_80 pisze:
no ten zielony troche mnie zastanawia. ale chciałbym usłyszczc Wasze opinie. i odrazu zaznaczam,że oryginalność nie jest moim wyznacznikiem.

Wiele nie wymyślimy. Jeśli nie jest twoim wyznacznikiem, to pewnie nie dasz też namówić się na kupno auta za >15.000, w którym i tak miałbyś co robić. Chęć mania TDT za małe pieniądze spowoduje, że ominie cie sporo przyjemności z posiadania klasycznego MB. Musisz zatem liczyć na sporo szczęścia i chyba pozostaje ci wybrać sobie tylko kolorek. Zielony jest fajny. Za takie pieniądze nie dostaniesz nic więcej, więc pozostaje tylko skupić się na tym, czy turbina działa oraz co i jak bardzo jest złachane/zgwałcone.

wiarus junior
Awatar użytkownika

Te egzemplarze z ogłoszeń to najlepiej nadawałyby się do happeningu pod hasłem "smak 90-tych lat": doklej sobie gęste wąsy, załóż spodnie dresowe do pantofli i poczuj się jak człowiek sukcesu zajeżdżający swoją beczkę "w turbodyzlu" sprowadzoną z Rajchu. Niech sąsiedzi w maluchach i polonezach zazdroszczą! [zlosnik] Targanie przyczepki z piachem/materiałami budowlanymi/gruzem wskazane w celu wzmocnienia efektu. :lol: I najważniejsze: dyzel musi kopcić! ;)

swój chłop

hehe widze,że kombiaczek wyzwolił sporą krytyke ;) jak zawsze na tej stronie jest ona cenna i dziękuje za nią. bo wiem,że na beczkach zjedliscie zęby. ale czy moglibyscie napisac cos więcej nt wzrokowej oceny tego egzemplaża? to,że "lakier nieświeży" to widze.tapicerka i spojler z przodu też rewelacja. jako laik zauważam tylko te minusy na pierwszy rzut oka. i chętnie bym się dowiedział od Was co mu jeszcze dolega i czy jest czegos wart.
z góry dziękuje.

W123 250 sedan '81

wiarus junior
Awatar użytkownika

Zapewne progi przerdzewiałe bo wszystkie zdjęcia są od góry i ich nie widać [jezyk3]

swój chłop

no progi chyba jeszcze aż tak nie dyskfalifikują. nie jest to trudne do ogarnięcia,nawet we własnym zakresie.

W123 250 sedan '81

wiarus junior
Awatar użytkownika

O ile jest je do czego przyspawać...

Widzę, że to Ty chcesz Nas przekonać, że te auta są ok - Twój wybór. Był tu taki jeden w dziale współczesne, który też lubił "tanio, byleby jeździło". Mnie osobiście takie auta podniecały zaraz po zdaniu prawka, obecnie na podstawie doświadczeń napawają mnie obrzydzeniem. To żadna frajda jeździć zmęczonym autem, którym wstyd się gdzieś pokazać, w które trzeba inwestować, żeby dalej jeździło, a i tak pomału zmierza ono do huty. Ja się szybko wyleczyłem, ale jak widać, doświadczenie uczy.

I nie, nie mam egzemplarzy za 10-15 tysięcy, bo by mi było już trochę szkoda w zimie po soli takimi jeździć. Ale jakiś poziom trzeba trzymać i nie pchać się w auta poprzerabiane, zmotane i z nietypowym silnikiem. Jak coś nietypowe, to tylko stan co najmniej dobry, bo jak w jakimś strupie coś kosztownego się sypnie, to jest dylemat "palnik czy jednak naprawiać".

swój chłop

Szumek,nie wiem gdzie Ty widziałes żebym ja chciał Was do czegos przekonac. to raczej ja poprosiłem o porade i podpowiedz. własnie z tytułu Waszego doswiadczenia. wczesniej wspomniałem też,że oryginalnosc i zgodnosc nie jest dla mnie wyznacznikiem. jedni robią auta 100% ori,inni pod siebie. to chyba nie jest grzech? przedewszystkim chciałem się dowiedziec co jest aż tak bardzo nie tak z tym autem. to wszystko.

W123 250 sedan '81

postmajtek
Awatar użytkownika

hej
bylem wlascicielem takiego kombi 300tdt i bylem bardzo zadowolony z tego auta , zwlaszcza ze mialem amerykanska wersje full wypas elektryka , klima , azotowane szyby (lustrzane) itd . nawet jak silnik jest w kiepskim stanie to oplaca sie to zrobic a przede wszystkim zregenerowac turbo i zadbac o uklad smarowania (wyczyscic)zeby nie przepalic tlokow(tez sie roznia od tlokow w zwyklych dieslach) wiec wrazie czego tulejuj silnik i zostaw stare tloki.

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+02:00