MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest pt cze 27, 2025 1:42 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Numer GG: 85536
No może ja dorzuce swoje 3 grosze do tematu.

Uwazam niestety że w rajdzie powinny brać udział tylko MB a na pewno w kalsyfikacji punktowej, ale upiertam sie przy jednak przy tym aby inne marki nie brały udziału w rajdach.

Teraz poodam powody dla czego:

1. Klub jest klubem miłośników MB jasne i klarowne
2. Bedzie tak że będą chciały staroowac 'stjunowane golfy' (bez urazy ;) ) i zacznie sie problem selekcji które auto można puścić w rajdzie a który nie - a po co obarczac takimi decyzjami organizatorów

3. Markujemy sopbą marke MB i to zobowiązuje do jakiejś że tak powiem hermetyczności na zlotach, nie robimu zlotów oldtimerów tylko MB.

Reasumuijąc na imprezy można przyjechac nawet hulajnogą ale w rajdach powinny brać udział tylko MB, oczyści i wyjasni to sytuacje - nie będzie potrzeba selekcja ty pojedziesz a ty nie bo wtedu zaczniemy tracić popularność.

Oczywiście można, robić wyjatki jak w Przypadku tego 125p jako, że brał czyny udział w organizowaniu zotu.

Takie jest moje zdanie i proponuje te dyskusje przenieść na inne forum ...

Pozdrawiam

Tytuł:
Klubowicz

Numer GG: 267496
TrickyKid pisze:
W zasadzie to wszystko da się chyba wykonać mądrze. Ludzie którzy mają kilka ciekawych bardziej lub mniej zabytkowych samochodów, albo są sympatykami klasycznych MB [lub klubu] a posiadają inne ciekawe klasyczne auto - tacy ludzie napewno ucieszą się jeśli będą mieli możliwość w pełni aktywnego udziału w zlocie.
Osoby z zewnątrz przybyłe obejrzeć zlot [tzn "lemingi"] też pewnie ucieszą się z możliwości obejrzenia nieco rozszerzonego spektrum modeli - chyba miło jest móc zobaczyć auta których już się nie spotyka dzisiaj na drogach [lub spotyka się wyjątkowo rzadko] - nawet jeśli nie są spod znaku gwiazdy.

Czy nie dałoby się zagospodarować przestrzeni na zlocie w taki sposób, by w miarę możliwości zebrać samochody "towarzyszące" w jednym miejscu?

Myślałem dziś dosyć długo nad tym problemem i powiem, jak ja to widzę. Padło istotne sformułowanie: ZLOT MIŁOŚNIKÓW MB. I tej kwestii będe się trzymał. Wg mnie na zlot mogą przybyć klubowicze i nie-klubowicze, użytkownicy i miłośnicy, z tym że Ci ostatni - o ile nie posiadają MB - mogą przybyc w dowolnej marki autach. Wszystko po to, żeby zobaczyć,poznać, dotknąć, pogadać... Jednak uważam, że w rajdzie powiny uczestniczyć tylko auta spod znaku Gwiazdy. Jakby nie patrzeć - chodzi o prestiż, a także lojalność wobec sponsorów, do których zwracamy się w sprawie zlotu MB, a nie ogólnie pojętych weteranów szos [szalone] Po rajdzie i przed nim nie ma problemu na wspólną integrację [oczko] I to byłoby chyba na tyle [cool]

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Tytuł:
postmajtek
Awatar użytkownika

MacKuz pisze:
No może ja dorzuce swoje 3 grosze do tematu.
Markujemy sopbą marke MB i to zobowiązuje do jakiejś że tak powiem hermetyczności na zlotach, nie robimu zlotów oldtimerów tylko MB.

Chciałem przyjechać BMW ale to nie oznaczało, że stanę obok Was na rajdzie, że ustawie auto obok wypieszczonych modeli najpopularniejszej marki świata.
Przepraszam za zamieszanie, które wywołałem.

TrickyKid bez urazy niewiem kogo chciałes nazwać Lemingiem, ale zdaje się że nie posiadasz żadnego MB. Żaden oldtimer nie może równać się z samochodem z gwiazdą na masce.

www.pawu.prv.pl - zapraszam

Tytuł:
Klubowicz

Numer GG: 267496
Pawuś pisze:
Chciałem przyjechać BMW ale to nie oznaczało, że stanę obok Was na rajdzie, że ustawie auto obok wypieszczonych modeli najpopularniejszej marki świata.
Przepraszam za zamieszanie, które wywołałem.

Takie zamieszania sa czasem potrzebne. Dobrze, że sam wyjaśniłeś tą - jak widać trudną dla niektórych - kwestię. Dla mnie jasnym jest, że w rajdzie startują same MB, a na zlot mogą przybyć wszyscy Miłośnicy - i taka informacja ze strony Organizatora w porozumieniu z Zarządem Klubu powinna się pojawić w ogłoszeniu zlotowym. Czy to tak trudno napisać wprost? [szalone] Ukłony dla Organizatora i Miłośników MB bez MB [oczko] [cool]

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

ja popieram stanowisko Macka

wolny wakat na beczkę :)

Tytuł:
Klubowicz
Awatar użytkownika

rajd - tylko MB
zlot - także inne old/youngtimery, jednak podczas wystawy na rynku oddzielone od MB

C114 250 2,8 '71, S203 220 CDI '04, W115 200 '72, W123 200 '84, C123 230 '82, W116 350 '77, C123 280 '80, S202 250TD '98, W124 300D '88, W201 1.8 '91, W202 180 '99

Tytuł:
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Numer GG: 85536
Zarząd MB/8 Club Poland dokonał odpowiednich ustaleń więc watek zamykamy.

Informacja w innym wątku i na stronie zlotowej.

Nowy temat  Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+02:00