MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest pn lip 21, 2025 2:15 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Nivo
weteran
Awatar użytkownika

Numer GG: 578747
_me: how_ pisze:
Obrazek

Białe T na deklach... to chyba mój nr 1. w konkursie na najładniejsze 123. QPety i metaliki się chowają!
W ogole wszystkie modele w kolorach uni (chocby to byl nawet apricotorange) i z kapslami wygladaja slicznie. Najwieksza porazka to coupe w kolorze astralsilber i z barokami.

'71 250 CE, angol

wiarus junior

Panowie czy są jakieś firmy które regenerują uszczelnienia siłowników ? Bo to że regeneruje się dolne mocowania to wiem ale sam siłownik w środku da radę uszczelnić ?

wiarus junior
Awatar użytkownika

Czołem!

Tu tak robią : http://www.nagengast.pl/

Uprzedzając Twoje pytanie o jakość i polecenia ich usług - sam robiłem u nich jeden komplet do samochodu naprawianego dla znajomego - wsadziłem i nie ciekły. Auto zostało sprzedane i nie wiem jak z trwałością efektu. Pamiętam, że były cudownie pomalowane sprayem na brud. ;)

Znam też takich, którzy chętnie pojechaliby do Gdańska i wrzucili im te zregenerowane części przez zamknięte okno...

wiarus junior

Ok, dzięki za info. Rok temu puścił siłownik po 30 latach w beczce, założyłem drugi i widzę że znowu się poci. Jutro zakładam kolejny i jak ten nie wytrzyma to zostanę z trzema cieknącymi siłownikami ;)

postmajtek
Awatar użytkownika

Korzystałem z usług tej firmy z Gdańska jakieś 3 lata temu - ale regenerowałem przegub dolnego mocowania siłownika - usługę wykonali w 3 dni, przegub nie stuka a ponieważ wysłałem czysty siłownik to malowanie trzyma się do dzisiaj.

wiarus junior

Siadający tył przy nie pracującym silniku to objaw uszkodzonego regulatora wysokości wzniosu czyli to małe coś ze śrubą rzymską do regulacji,po wielu latach eksploatacji wyciera się obudowa w środku po którym przesuwa się stalowy element.Gdy gruszka nie trzyma ciśnienia tył jest niestabilny i w efekcie puszcza amortyzator.Raz zaciągnięty olej z silnika przy usterce uszczelniacza w pompie może spowodować usterkę membran w gruszkach a w efekcie bardziej pesymistycznym rozszczelnienie amortyzatora.Układ prosty ale odkręcenie i poprawne wkręcenie rurek w regulator porażka ale to z tego względu,że w zasadzie to miało się ni psuć.Na 30 lat eksploatacji wymieniłem w swoim aucie amortyzator i jedną gruchę.

wiarus junior

Wiem coś o tym bo wymieniałem też raz regulator i dwa razy siłownik. 12 lat temu wiem też ze było robione uszczelnienie pompy ale podobno olej z nivo leciał do silnika. Przy siłowniku jeszcze dało rady ale przy regulatorze musiałem dorabiać przewody od zasilania i powrotu, bo tak się zapiekły nakrętki. A jeśli chodzi o gruszki to zapewne są do wymiany bo nie tłumią już tak dobrze ale boję się tego ruszać bo samochód musi być na chodzie póki co.

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3

Strefa czasowa UTC+02:00