JareG pisze:
FENIX pisze:
to można stosunkowo łatwo rozwiązać: jeden laptop + tel. komórkowy a sprawozdania robić w formie maili + jakieś fotki z cyfrówki
Po co maile - mozna normalnie pisac posty, i wysylac fotki: 250KB danych to 25gr, wiec zaden wydatek.. ja tak nadaje sobie z domku, jak mam potrzebe/ochote (GPRS)
![[ok]](./images/smilies/ok.gif)
A o rajdzie nie zapomnialem - ja juz jakis czas temu 1/4 PL objechalem, wiec mam wprawe
![[hehe]](./images/smilies/hehe.gif)
Opracowalem trase na PL pn-wsch, musze tylko to w slowa ubrac, skonsultowac z Miskiem/Seba/in i bedziem jechac
![[ok]](./images/smilies/ok.gif)
To akurat najprostsza do opracowania część trasy
Przykład: Gdynia (start z punktu spotowego spod Daru Pomorza) - Gdańsk (Oliwa, Stare Miasto, Westerplatte) - Malbork (zamek Krzyżacki) - Elbląg (zabytkowa zabudowa miasta) - Frombork (zespół katedralny) - Pieniężno (liczne zabytki gotyckie m/in. zamek) - Orneta (kolegiata, ratusz got.) - Lidzbark Warm. (zamek biskupi) - Stoczek Klasztorny (klasztor) - Reszel (zamek biskupi, 2 mosty średniowieczne) - Św. Lipka (sanktuarium) - Kętrzyn (zamek krzyżacki) - Str. Różanka (żarełko w zabytkowym wiatraku holenderskim) - Gierłoż (d. kwatera pewnego kaprala, który jeździł MB 770K) - Giżycko (zamek, most obrotowy) - Węgorzewo (zamek, w okolicy bunkry) - Gołdap (tutaj psy szczekają drugą stroną) - Stańczyki (akwedukt Puszczy Romnickiej) - Puńsk (gł. ośr. kultury litewskiej w Polsce) - Sejny - Giby -Augustów (kanał, puszcza) - Lipsk - Sokółka - Supraśl - (Białystok?) - Narewka (sztuczny zbiornik wodny) - Hajnówka (cerkiew) - Białowieża (park narodowy, hodowla żubrów) - Grabarka (sanktuarium prawosławne) - Siemiatycze - Serpelice (Przełom Bugu) - Janów Podlaski (zaścianek w Zaborku i stadnina koni w Wygodzie)
Starczy na początek?
![[oczko]](./images/smilies/oczko.gif)
Nie ukrywam, że jest to (podobnie jak nasze zloty) okazja do zdobywania punktów na Motorową Odznakę Turystyczną PTTK - może warto się tym tematem zainteresować?