and6412 pisze:
Nie, nie, nie i jeszcze raz nie.
Też wolę produkty "fabryczne" - dlatego nie lubię gazu
![[hehe]](./images/smilies/hehe.gif)
Cytuj:
Podam Wam to na przykladzie gościa który tuninguje sobie sam auto i faktycznie ma wplyw na kazdy parametr. Faktycznie takie auto bedzie mialo lepsze osiagi (mowie o 'poważnym' tuningu) niż np. odpowiednik AMG, wyjdzie też prawdopodobnie o 50% taniej. Ale w takim aucie nigdy wszystko nie cyka jak zegarek, zawsze coś z czymś nie będzie idealnie współpracowało itp....
Tutaj największe znaczenie ma jakość montażu. Trudno jest w warunkach domowych zrobić to samo co w warsztacie czy labie.
Cytuj:
Dokladnie tak samo jest z kompami, cgyba nie myślicie, że jak IBM, Compaq, czy taki DELL (celowo pominąłem HP

) sprzedają swoje PC to poprostu skladają wszystko do kupy ze sklepowych części i przyklejają swoje logo.
HP i Compaq to te same kompy, tylko logo jest inne. Niestety większość komponentów w w/w komputerach pochodzi z produkcji masowej (chińskiej). W mniejszym stopniu dotyczy to notebooków, ale też dotyczy.
Cytuj:
Tam każda część jest zaprojektowana tak, aby współpracowała z każdą inną częścią. Owocuje to niesamowitym wzrostem stabilności i sporym wzrostem wydajności.
Eeeeeeeeeeeeee taaaaaaaaaaaam - bajera sprzedawców i siła reklamy. Czy zdajesz sobie sprawę ile taki komp by kosztował? Zaprojektowane to są obudowy, a im bardziej znany designer tym droższy komputer. Liczy się jakość montażu i umiejętność w doborze podzespołów.
Cytuj:
Ja na kompie nie gram,
Żałuj synu, żałuj. Powinieneś spróbować. Na początek pac man i saper w okienkach. Potem doom, warcraft ...
Cytuj:
więc cenię trochę inne rzeczy niż gracze, dla których składak to faktycznie najlepsze rozwiązanie.
Ja cenię sobie grafikę i szybkość. Sporo rzeczy robię na programach graficznych, więc to jest ważne. Do autocada najlepiej posuje karta graficzna matrox millenium.