MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest sob cze 21, 2025 11:38 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
nowy

Witam serdecznie,
przymierzam się do zakupu mercedesa w115 i zaciekawiło mnie to ogłoszenie. Mam prośbę do was jako znawców modelu, abyście rzucili okiem na to autko i ocenili co z nim ewentualnie nie tak,a co jest ok. Cenię sobie w aucie aby było oryginalne i na początek proszę powiedzcie mi czy ta kierownica w tym roczniku występowała? Tapicerka jest ładna, lecz czy taki styl szycia występował w tym aucie ? Może dorzucicie parę rad na co zwracać uwagę przy oględzinach tego modelu. Pozdrawiam

https://sprzedajemy.pl/mercedes-benz-23 ... &inp_price[from]=15000&inp_price[to]=15000&inp_attribute_466[to]=1975&_rp_RP=_rp_offers&offset=2

swój chłop
Awatar użytkownika

Cześć,
witamy na forum.
Kierownica jest z I serii, tu powinna być już plastikowa.
Co do tapicerki, to niech się znawcy wypowiedzą, ale jak dla mnie górę nad oryginalnością wzięła indywidualna twórcza inicjatywa właściciela ;) Mi się akurat nie podoba.
Na co zwracać uwagę?
Na stan techniczny i blacharski jak w każdym samochodzie, nowszym czy starszym.
Ale jeżeli są braki w kompletności detali (w tym również elementów chromowanych), albo jak są w złym stanie, to może narazić świnkę skarbonkę na śmierć [zlosnik]
Albo dużo kosztuje, albo się długo szuka i przeważnie też dużo kosztuje.
Oczywiście oryginalność jest kwestią indywidualną, jedni lubią i cenią, inni nie.

Jeżeli cenisz sobie oryginalność to zacznij od numeru nadwozia i tabliczki lakierowanej, z których to dowiesz się specyfikacji jak wyposażenie, kolorystyka i takie tam... No i żeby nie był jakiś szczepan.

swój chłop
Awatar użytkownika

Tak jak Kolega wcześniej napisał kierownica powinna być....plastikowa, a tapicerka jasna.
To jest jakaś radosna twórczość. Co do radia to Becker Europa.

Załączniki:
1.jpg
1.jpg [ 29.05 KiB | Przejrzano 3989 razy ]
thumb.jpg
thumb.jpg [ 29.19 KiB | Przejrzano 3989 razy ]
swój chłop
Awatar użytkownika

Co do zdjęć to mało wyraźne, trudno powiedzieć coś więcej na temat stanu blacharsko- lakierniczego. To trzeba zobaczyć i tyle.

swój chłop
Awatar użytkownika

Korbki powinny być w kolorze jasnym jeśli chodzi o materiał, brak gumy pedału sprzęgła, ale to szczegół, natomiast jak dla mnie takie detale lub ich brak świadczą o właścicielu.
Kolor samochodu nie jest oryginalny z tego co widać.

swój chłop
Awatar użytkownika

Jeszcze jedna kwestia, a mianowicie dywany są w kolorze niebieskim? Zależy co się komu podoba, ale sadzę że ktoś miał wizję
niebieskich dywanów pod te fotele - mnie się zdecydowanie nie podoba.
Po prawej stronie od strony pasażera w tapicerce jest chyba zamontowany głośnik - taki duży co się ma nijak do oryginału i wygląda
nieciekawie. To tak samo jakby wyciął dziury w tylnej półce i zamontował duże głośniki z czym też się już spotkałem.

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00