Sebian pisze:
Kamerę mam w Eminencji - dziś w drodze z pracy postaram się objechac Starówkę i obadać sprawę utrwalając to i owo
![[cool]](./images/smilies/cool.gif)
Zaliczyłem 3 miejsca:
1. Plac pod pomnikiem kardynała Wyszyńskiego przy BUW
2. Plac Krasińskich (przy pomniku Powstańców)
3. Rynek Nowego Miasta
Punkt drugi z powodów wiadomych odpada - niemieckie auta mogłyby wzbudzić niesmak i rozruchy
Zostaje 1 i 3. Na Rynek Nowego Miasta nie wolno wjeżdżać bez pozwolenia. Taki papier wydaje Rejon Dróg przy Jezuickiej 1/3 (wywiad środowiskowy ze strażnikami miejskimi). Jeśli nie prowadzis ię działalności gospodarczej lub tam nie mieszka, to o takim papierze można zapomnieć. Jedyną szansą jest wystąpienie do ww. urzędu jako Klub i załatwienie takiego papierka - szanse powodzenia oceniam na 50%. Wjazd bez papierka = stosowne konsekwencje
![[szalone]](./images/smilies/szalone.gif)
Okolica placu obfituje w miesiącach ciepłych w ogródki piwne przy knajpkach, a zimą świeci pustkami. Ruch ludzi - znikomy (tzn. taki sobie)
Podejrzewam, że najłatwiej pójdzie z placem pod kościołem - jedynym ograniczeniem jest zakaz zatrzymywania i postoju (nie dotyczy nowożeńców). Trzeba się zorientować, do kogo należy teren - czy do miasta, czy do kościoła. Poza tym znak stoi po prawej stronie wjazdu na ten plac, a jak wiadomo ten znak zakazu obowiązuje strony, po której stoi - prawo dałoby się nagiąć. Generalnie plac stoi pusty, a przechodniów i gapiów jest od cholery i ciut-ciut - w końcu jest to Trakt Królewski (kolejno turyści i tubylcy ganiają od Nowego Światu po Plac Zamkowy, po drodze rzucająć spojrzenia na Kopernika, UW, na nas, na Wyszyńskiego, Hotel Bristol, Pałac Prezydencki, inne pierdoły i na zamek). Stawiam właśnie na tą lokalizację - teraz (jeśli to konieczne) postaramy się załatwić to formalnie
![[oczko]](./images/smilies/oczko.gif)
Jak wszystko pójdzie po naszej mysli, to zapodamy stały termin spotkań - odwoływać będzie się można przez okno
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)