MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest ndz sie 03, 2025 12:21 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
swój chłop

Witam po dluzszej przerwie.

Wlasnie trafilem na takie cudo: http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=26527114 [tuptus] [slinka]
Wiem, ze z tych kilku zdjec niewiele mozna wywnioskowac, ale moze zawsze cos... A cena wydaje sie calkiem przystepna - zakladajac, ze auto jako-tako jezdzi i nie bede musial od razu brac sie za renowacje.
Jak narazie zasypalem goscia pytaniami i czekam na odpowiedz.

Pozdrawiam

www.auto-koneser.gratka.pl

weteran
Awatar użytkownika

Zastanawia mnie to zakwalifikowanie jako zabytek klasy H zle mi sie to kojarzy (kazdy sie domysli) [zlosnik] [zlosnik]

Nie wiem czy jestem gotowy uwiezyc ze to auto nie potrzebuje zadnych inwestycji (ale kto wie) [usmiech]

MIKE SANDERs Korrosionsschutzfett
www.bezkorozji.pl
535-466-616

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Lokalizacja: Królewskie Stołeczne i Rezydencjalne Miasto Wrocław
Wystrzagałbym się auta w którym pokrywa zaworów świeci się na fotce jak psu jaja. Cały silnik jest naturalnie brudny od kurzu zbieranego podczas jazdy, tylko miejsce które w sypiących się młynkach jest często obrzygane olejem na zdjęciu jest czyste tak, że można z niego jeść. Akumulator jest z serii "paaaanie... odpala nawet mróz" - wyjęty z ciężarówki, więc z 2.2D też sobie poradzi. No i ogólnie - mnie już przeszła ochota na kupowanie auta z Allegro. Inna rzecz, że wysypało tych W115 ostatnio na aukcjach, ja jeszcze nie sfinalizaowałem kupna bezyniaka, a już chciałbym dieselka II serii do pary :-) Wszystko w swoim czasie...

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

TrickyKid pisze:
Akumulator jest z serii "paaaanie... odpala nawet mróz" - wyjęty z ciężarówki, więc z 2.2D też sobie poradzi.

No akumulator to on ma chyba od czolgu [zlosnik] przecie z w zimie to mozna by bylo krecic rozrusznikiem z 4 godziny i akumulator by nie padl a auto by moze odpalilo [zlosnik]

MIKE SANDERs Korrosionsschutzfett
www.bezkorozji.pl
535-466-616

Tytuł:
swój chłop

nie znam sie, ale dla mnie blacha wyglada na calkowicie zgnita i zamazgana sprejcem... albo byl uderzony i blotnik byl "naprawiany", ale dlaczego nie ma dolow drzwi... i zdjecia sa jakos dziwnie rozjasnione...

Tytuł:
weteran

Hmmm, z Dąbrowy jest.....

swój chłop

Witam

Wczoraj wracajc z Wrocka "po drodze" zahaczylem o Dabrowe, zeby obadac to cudo...
Hmm... Poznalem bardzo milego goscia, ktory na codzien jezdzi jakims wspolczesnym MB, a te 115 kupil rok temu po to, zeby ja odrestaurowac. Niestety brak czasu i - chyba - kasy sprawil, ze auto juz rok stoi nie ruszane w garazu i czeka na swoj czas.

Samochod wyglada nastepujaco (kolejnosc przypadkowa):

1. Auto jest proste, nie zalamane - ladnie trzyma linie.
2. Blachy zewnetrzne wygladaja na oryginalne, czesciowo polatane, w jednym miejscu poszpachlowane, znalazloby sie jeszcze na nich troche rudego. Ale tragedii nie ma.
3. Podloga - dziura wielkosci dloni pod nogami kierowcy i pekniecie wzdluz progu pod nogami pasazera. Sporo rudego.
4. Progi - jak narazie daja rade, ale ja przy kompleksowej restauracji wymienilbym je na nowe.
5. Inne - nadkola, fartuchy, podluznice - zdrowe
6. Bagaznik - zrobiony, zaminiowany.
7. Silnik - odpalil bez problemu po dluzszym postoju - to aku wcale takie duze nie jest - ale na zimno slychac bylo metaliczne stuki. W miare rozgrzewania praca silnika lagodniala. Ponoc trzyma ok. 2 bar cisnienia oleju. Wlasciciel zamierzal go wyremontowac.
8. Wnetrze - material + skay. Brudny i miejscami popuszczany na szwach.
9. Sa wszystkie listwy, znaczki itp. Lewy reflektor od I serii.
10. Wahacze, ukl kierowniczy i hamulcowy wygladaja na swiezo zrobione - poprzedni wlasciciel tez zaczal go remontowac ale sie rozmyslil.
11. Samochod jest ponoc oryginalny - sa jakies papiery z serwisu z Austrii potwierdzajace numery podzespolow tuz przed sprowadzeniem do Polski (91r).
12. Na przednim pasie slady klepania.

Podsumowujac: Idealny material do odrestaurowania za niewielkie pieniadze. Cena - niewiele ponad 2 kzl.

A wracajac do wlasciciela - Pozdrawiam, bo czasem nas czytuje - bardzo sympatyczny facet. Widzielismy sie pierwszy raz na oczy, a spedzilem tam prawie dwie godziny rozmawiajac nt. starych Mb. Z ciekawostek dodam, ze gosc mial kiedys W115 240D 3.0 kupionego do Janusza Gajosa - stad sentyment do tego modelu...

To chyba tyle...

Pozdrawiam

VOLVO 945GL 91' - Klocek

Ex - 2 x W123 240D

www.auto-koneser.gratka.pl

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00