Witam Przejżałem nieco archiwum i doczytałem na temat znaczków (celowników) ich kradzieży kupna chowania wyjmowania itp. Mój nowy
nabytek też ma brak w postaci tego znaczka.Jest wszystko czyli obudowa sprężyna i niewim co tam jeszcze ale samej gwiazdki brakuje.Komuś się widocznie bardzo spodobał i poprzedni własciciel po jego utracie nie zainwestował już w nowy.Teraz pytanie.Ponieważ oryginał jest dość drogi a wyczytałem że można kupić zamiennik chciałem spytać czy przypadkiem nie wyglada on podobnie jak kupiony na odpuście tani kogucik

Jesli się myle , podróba jest w miarę OK i przypomina znaczek mercedesa to czy Ktoś ma możliwość kupienia takiego znaczka podróby w swoim mieście i podesłania mi bo u mnie nie słyszeli o czymś takim jak podróba.Za oryginała krzyknęli mi około 130 zeta a niewiem jak długo zagrzeje miejsce na moim grilu (musze wybadać popyt w moim mieście

) więc na początek może poeksperymentuję z takim tańszym

.Poza tym mój nowo nabyty mesio przeszedł dzisiaj diagnostykę u zaprzyjaźnionego mechanika.Stwierdzono w sumie niewiele usterek tak na szybko ale do wymiany na dzień dobry poduszka pod skrzynią biegów i luz na prawym przegubie półosi.Półoś juz zakupiona a poduszka jedzie i bedzie na lada chwila. Jutro więc te usterki powinny zniknąć.Poza tym słaby jest ręczny ale to przy okazji wymiany półosi się też poprawi.To tyle na początek.
Pozdrawiam
Darek
124 2500D