MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest wt lip 08, 2025 6:29 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

ryży pisze:
arbies pisze:
Musisz liczyć się z wydaniem 20 000 pln aby w114/115 limuzynę doprowadzić do świetności z lat jaj panowania [cool]. Uważam, że jeżeli chcesz w przyszłości jeździć klasykiem zrób go od podstaw.

Zdecydowanie tak zrobię. Nie wyobrażam sobie jazdy, o jakiej dalej piszesz, w wielkim stresie, czy wytrzyma, czy odpadnie czy jeszcze nie...

arbies pisze:
Kup auto kompletne bez względu na stan blacharki, a praca przy renowacji to czysta przyjemnośc i duże doświadczenie.

Dzięki za radę. Swoją drogą, już zauważyłem, że kupno W115 na chybcika jest niemożliwe... podobnie jak doprowadzenie tej limuzyny do świetności w dwa miesiące. Rozpocząłem intensywne poszukiwania w różnych serwisach, giełdach, po znajomych itd. Szukam, szukam...

[zlosnik] [zlosnik] [zlosnik] Dokładnie tak jak było ze mną, powoli sie wciągasz [zlosnikz], założę się, że na początku myślałeś że bedzie to zajęcie na wakcje ;-), później trochę poczytałeś, posłuchałeś zajawieńców, którzy zaczęli Cie namawiać... hehe lepiej się zastanów, jeszcze możesz się wyleczyć, później to staje się beznadziejną chorobą [usmiech] [cool] [usmiech] .

GMail: anwojcik (at) gmail.com

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Lokalizacja: Królewskie Stołeczne i Rezydencjalne Miasto Wrocław
and6412 pisze:
później to staje się beznadziejną chorobą [usmiech] [cool] [usmiech] .

Ale jaka przyjemna to choroba :-) Paradujesz po ulicach wygodnym autem z gwiazdą na masce, ludzie machają jak przejeżdżasz, zagadują na światłach, itd... Mnie wczoraj rozmłócił koleś na McDrive w Legnicy - podjeżdżam, przyjął zamówienie, a później gadka "ładna stopiętnastka, ale widzę, że przednie światła tuningowe - tzn od drugiej serii..." :)

Tytuł:
postmajtek
Awatar użytkownika

and6412 pisze:
Dokładnie tak jak było ze mną, powoli sie wciągasz [zlosnikz], założę się, że na początku myślałeś że bedzie to zajęcie na wakcje ;-)

Dokładnie ;)

and6412 pisze:
trochę poczytałeś, posłuchałeś zajawieńców, którzy zaczęli Cie namawiać... hehe lepiej się zastanów, jeszcze możesz się wyleczyć, później to staje się beznadziejną chorobą [usmiech] [cool] [usmiech] .

Sprawy zaszły za daleko, zaraziłem się wirusem kompletnie ;) Zresztą - ,,choroba'' w miarę pojawiania się przeszkód postępuje zamiast ustępować. Czyli jest ok ;)

W115 I '72 (aktualnie w rozbiorze)

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Lokalizacja: Królewskie Stołeczne i Rezydencjalne Miasto Wrocław
ryży pisze:
and6412 pisze:
Dokładnie tak jak było ze mną, powoli sie wciągasz [zlosnikz], założę się, że na początku myślałeś że bedzie to zajęcie na wakcje ;-)

Dokładnie ;)

and6412 pisze:
trochę poczytałeś, posłuchałeś zajawieńców, którzy zaczęli Cie namawiać... hehe lepiej się zastanów, jeszcze możesz się wyleczyć, później to staje się beznadziejną chorobą [usmiech] [cool] [usmiech] .

Sprawy zaszły za daleko, zaraziłem się wirusem kompletnie ;) Zresztą - ,,choroba'' w miarę pojawiania się przeszkód postępuje zamiast ustępować. Czyli jest ok ;)

U mnie zaczęło się od tego, że regularnie drażniony widokiem pieknej srebrnej /8 koło przejeżdzającej nieopodal mojej uczelni postanowiłem poszukać w necie informacji n/t modeli W115 - i trafiłem na to forum... Bardzo szybko zostałem nieodwracalnie zarażony - i widzę bardzo podobne objawy u Ciebie :-)

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3

Strefa czasowa UTC+02:00