Witam po powrocie zza oceanu. Nawet nie wiecie ile dla mnie znaczyl brak dostepu do forum?!!!!
![[sciecie]](./images/smilies/sciecie.gif)
(przez 2 miechy)
W USA i w Kanadzie stare Mieczyslawy niestety nie maja prawa bytu.Te z.ejszczuchy wola jezdzic nowymi plastikowymi KIA Sorento lub inne SUV. Przez 2 miesiace zobaczylem 1 W114 (wersja USA) w stanie agonalnym. Mercedesow w tych krajach jezdzi od groma ale same nowe sztuki wiec nie ma sie nad czym rozpisywac (az sie serce kraje)
Co do powrotu nt. przyziemny zapytuje????:
Prace nad moimi w 115 trwaja i napotkalem na dosc powazny problem. Dach w moim najlepszym W115 zostal "napietnowany" przez poprzedniego wlasciciela i tenze gosc wstawil mu cudowny szyber-dach (szklany i uchylny) z cudowna uszelka o gr. 2 cm, ktory nota bene cieknie
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)
.
Pomyslalem sobie, ze mojemu Mieciowi trzeba bedzie zapodac przeszczep dachu z innego egzemplarza. Wiem, ze jest karkolomna operacja lecz zapytuje: czy ktokolwiek z was to robil a jesli tak to prosze o zlote rady co trzeba zrobic a czego nie mozna zrobic aby uzyskac w miare zadowalajacy efekt (symetria drzwi w stosunku do linii dachu i brak zjawiska strzelania szyby przedniej i tylnej w funkcji zlego pospawania. Czy dach jest w postaci fabrycznej zintegrowany ze slupkami czy tez jest tylko czapka????. Gdzie jest oryginalnie zgrzewany do nadwozia: na slupkach czy razem ze slupkami ro budy????
Moze da sie powiekszyc ta dziure i kupic oryginalny szyber dach z prowadnicami i jakos go wspawac? czy ten pomysl jest debilny bo moze pokrzywic dach w czasie spawania????. Napiszcie prosze co o tym pomysle sadzicie.
Prosze o cenne rady. Naprawde nie wiem co zrobic ale stanu rzeczwistego nie chce "urzeczywistniac". Z tym pokracznym szklanym dachem moj Mieciu bedzie wygladal dosc nieelegancko i nie chce sie narazac jako obiekt smiechu na zlocie. Poza tym zabija mnie ten dysonans.
Za wszelkie glupie wyskoki w tej kwestii przepraszam lecz nie jestem wykwalifikowanym specem od blacharki pojazdowej i niezbyt sie na tym znam. Moje wynurzenia wynikaja z braku praktycznej wiedzy nt. tego procesu wiec sorry.
Czekam na jakiekolwiek cenne info.
Pzdr.