Witam!
Własnie wróciłem z imprezy jak w tytule i nie mogę jeszcze dojść do siebie
![[totalszok]](./images/smilies/totalszok.gif)
... Sam nie wiem, co napisać... Piękna lokalizacja, organizacja na najwyższym poziomie, niesamowite samochody... Jakość i ilość w jednym. Kolejna edycja Nostalgia Festival odbyła się w szwedzkim miasteczku Ronneby, około 30 km od Karlskrony. Udział w festivalu wzięło około 1000 samochodów i ponad 100 motocykli. Oprócz tego było bardzu wielu gości i zwiedzających, którzy również przybywali różnej maści klasykami lecz nie brali udziału w wystawie. Wraz z kolegami z AK Morskiego zostaliśmy zaproszeni do udziału przez organizatorów. Automobilklub był już rok wcześniej, lecz ja na tej imprezie byłem po raz pierwszy
![[ok]](./images/smilies/ok.gif)
. Żeby się zbyt długo nie rozwodzić, przejdę do meritum, czyli tego co lubimy najbardziej.
To Adenauer 300D z 1958 roku.
Kubuś 180 z 1954.
220 SE Cabrio '56.
I jego atrapa.
190 SL '59
250 SL rocnik 1968.
Sektor klubu MB Sverige od zaplecza
Rocznika tego W 111C nie pamietam... Właściciel za to ma znajomych w Szczecinie
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)
i jak powiedział, wiele MB W108 i /8 jest kupowane w Szwecji i trafia do Polski, gdyż ich ceny są przystępne...
W114 250 - całkiem przyjemny egzemplarz, tylko te lusterka dziwne troszkę, ale robiły ciekawe wrażenie. Za to w tle potęga, ale o tym na koniec
Niby zwykłe W115 200 z 1975 roku
,ale...
... z wycieraczkami na reflektorach, które na żywo widziałem po raz pierwszy.
I na koniec ...
POWERFULL STARs
300 SL Cabrio, rok 1957 i 554 egzemplarz
I ostani na dziś
:
Ekspres Waxenbergera
Dodam, że rocznik tego auta to 1969.
I to by było na tyle (na dziś
) bo co za dużo, to niezdrowo
Ze szwedzkim pozdrowieniem: BEEEEE!
Acha... I jeszcze widok ogólny (mały wycinek)
i sektor Automobilklubu Morskiego zaraz przy głównym wjeździe na teren fesivalu.
![[ok]](./images/smilies/ok.gif)