MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest śr sie 20, 2025 8:07 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
wiarus senior

a może montowaną do zderzaka ;) tylnego

lub chicior lat panowania MB W123 na szosach - antena długości ok 5m, montowana na przednim zderzaku ( a nawiększym "szpanem" było zamocowanie jej w przednim lewym błotniku [oczko] ) i po przekątnej samochodu nad dachem łapało się taka antene w tylnym prawym rogu samochodu ( najczęściej do zderzka [zlosnik] ) i to była łączność ( pomijam postep technologiczny )

lub może mają elektryczne do CB [oczko] , ewnetualnie taka dwu pasmową, i do radia i CB ( ale osobiście nie wiem jak to działa), lub zapodac ją w poprzek samochodu na podszybie ( przednie lub tylne - trzeba by pokombinować z jakościa odbioru-nadawania, ale zawsze można wzm dołączyć [zlosnik] )

a może poprostu antene wbudujsze w samochód na stałe [zlosnik]

lub antene a'la W140 , dwie elektryczne na rogach tylnych błotników ( są chromowane, tak jak i mocowania widoczne na karoserii, wielkości ok 10mm) , symetrycznie... lub identycznie z przodu - korpus dyplomatyczny
ale to już tuningiem trąca [zlosniki] i wiercić trzeba

Tytuł:
Klubowicz

Numer GG: 267496
Marcin S pisze:
a może montowaną do zderzaka ;) tylnego

lub chicior lat panowania MB W123 na szosach - antena długości ok 5m, montowana na przednim zderzaku ( a nawiększym "szpanem" było zamocowanie jej w przednim lewym błotniku [oczko] ) i po przekątnej samochodu nad dachem łapało się taka antene w tylnym prawym rogu samochodu ( najczęściej do zderzka [zlosnik] ) i to była łączność ( pomijam postep technologiczny )

lub może mają elektryczne do CB [oczko] , ewnetualnie taka dwu pasmową, i do radia i CB ( ale osobiście nie wiem jak to działa), lub zapodac ją w poprzek samochodu na podszybie ( przednie lub tylne - trzeba by pokombinować z jakościa odbioru-nadawania, ale zawsze można wzm dołączyć [zlosnik] )

a może poprostu antene wbudujsze w samochód na stałe [zlosnik]

lub antene a'la W140 , dwie elektryczne na rogach tylnych błotników ( są chromowane, tak jak i mocowania widoczne na karoserii, wielkości ok 10mm) , symetrycznie... lub identycznie z przodu - korpus dyplomatyczny
ale to już tuningiem trąca [zlosniki] i wiercić trzeba

Próbujesz coś wnieść do dyskusji? Nie bardzo Ci to wychodzi. Pozostawiam te pomysły chłopakom z Radomia [zlosnik] Mam nadzieję, że nie uważasz tych dwóch wysuwanych elementów na końcach tylnych błotników W140 za anteny? [zlosnik]

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Tytuł:
wiarus senior

no ale laik i tak nie rozpozna co to [zlosnik]

a czy ja chce coś wnieść - hm... a jak uważasz [oczko]

osobiście obstawiam, zamontowanie anteny na podszybiu, za deską, poziomo, lub analogicznie z tyłu ( ale wiem że to rewelacyjny pomysł nie jest )

więc w zasadzie pozostaje tylko antana combo FM + CB

lub może poprostu podjedz do zakładu- sklepu i się spytaj o jakieś nowe opcje
Wiesz w zasadzie to się nawet jutro spytam, codziennie przejeżdzam koło zakładu/serwisu CB i Audio - napewno cos nowego wymyslili w tej matrerii

Tytuł:
Klubowicz

Marcin S pisze:
no ale laik i tak nie rozpozna co to [zlosnik] ,

osobiście obstawiam, zamontowanie anteny na podszybiu, za deską, poziomo, bym z tyłu ( ale wiem że to rewelacyjny pomysł nei jest )

więc w zasadzie pozostaje tylko antana combo FM + CB

lub może poprostu podjedz do zakładu- sklepu i się spytaj o jakieś nowe opcje
Wiesz w zasadzie to się nawet jutro spytam, codziennie przejeżdzam koło zakładu/serwisu CB i Audio - napewno cos nowego wymyslili w tej matrerii

Powoli nastawiam się na uchwyt bagażnikowy z 2-3 punktami styku elektrycznego. Pomimo gumo-filcu na uchwycie magnetycznym chyba z tej wersji zrezygnuję. Nowy lakier to nowy lakier [cool]

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Kolega jeździł W140 powyżej 200km/h z anteną na magnes i nic mu nie porysowała, a specjalnie się przyglądałem jak był kiedyś na serwisie.

Tytuł:
Klubowicz

Antoni Janikowski pisze:
Kolega jeździł W140 powyżej 200km/h z anteną na magnes i nic mu nie porysowała, a specjalnie się przyglądałem jak był kiedyś na serwisie.

O prędkość się nie martwię [cool] O lakier się martwię [usmiech]

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Tytuł:
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Też prawda... 200km/h to Ty raczej nie polecisz... [oczko] Magnes nie jest zły, ale trzeba kupic naprawdę dobry, bo jak odleci przy 120km/h to...

"Chcę umrzeć spokojnie, we śnie - tak jak mój znajomy, a nie wrzeszcząc z
przerażenia - tak jak jego pasażerowie."

Tytuł:
Klubowicz

Idzik pisze:
Też prawda... 200km/h to Ty raczej nie polecisz... [oczko] Magnes nie jest zły, ale trzeba kupic naprawdę dobry, bo jak odleci przy 120km/h to...

Jednak jego zamocowanie w tym samym miejscu i działanie kochanego Słoneczka może pozostawić takie czy inne ślady - moż eprzesadzam, ale... [szalone] Do tego nie uśmiecha mi się kładzenie kabla przez uszczelkę bagażnika z całym szacunkiem dla uszczelki [oczko] Czuję, że będzie jednak boczny uchwyt bagażnikowy [szalone] Ale CB jesli siępojawi, to naprawdę na samym końcu. Po lakierze jeszcze musze kupić "sanki", czyli metalową osłonę pod silnik, skończyć prace tapicerskie oraz wymienić nagłośnienie. Dopiero potem CB [cool]

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+02:00