MERCEDES 4 EVER pisze:
automaty w 124 sa 4 biegowe

,a ja nie nawidze jak sie jedzie 120-130 i silnik ryczy jak w starym polonezie,bo brak piatki......
CHYBA nie jeździłeś MB z automatem!!! Co z tego, że ma 4 biegi - to są zupełnie inne przełożenia!!!
Cytuj:
co innego manual ,mozna wyprzedzac
NO tak, automatem nie da rady
Cytuj:
inna dynamika,i mniej paliwka.......
Inna inna, ale czy lepsza...? Zwłaszcza jeżeli porównamy 4 bieg automata z 5 manuala...

. Ilość paliwa bardziej zależy od stylu jazdy - głupek/rajdowiec więcej spali manualem 1,3 niż niejeden automat.
Cytuj:
no i autostrada mozna pomykac szybko w ciszy.......
Czy 230 km/h autostradą w pełnej ciszy moim byłym SEC'iem by ciebie satysfakcjonowało? Bo tak właśnie zachowywał się SEC z czterobiegowym automatem. Swobodnie mogłem rozmawiać przez telefon.
Cytuj:
Prosze mnie nie zrozumcie mnie zle, jak bym jezdził tylko po miescie to automat jak naj bardziej..ale w poza miastem nigdy.....
Nigdy nie mów "nigdy".
Cytuj:
A i jak ktos chce pojezdzic naprawde dobrym automatem polecam BMW seri 5 E 34 rocznik juz od 90, tam automat jest 5 biegowy nie ma praktycznie roznicy miedzy maualem,no i najwazniejsze rusza z jedynki.....
Mercedes też rusza z jedynki, ale wtedy gdy chce tego kierowca
PS - sugeruję najpierw rozpoznać temat osobiście, a dopiero potem wypisywać farmazony o hałasie i autostradach.
PS2 - bez urazy, oczywiście.
PS3 - niech żyją automaty!!!