Tu znowu Wasi korespondenci
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)
. Właśnie nadajemy z dworca PKP w Tarnowie. Impreza pod tytułem Grand Prix Yountimer w zasadzie się już zakończyła. Czekamy jeszcze tylko na ogłoszenie końcowych wyników. Niestety nas to już nie dotyczy, gdyż dziś nie ukończyliśmy wszystkich etapów. Na 2-gim kilometrze była zaplanowana próba sprawnościowa. Podjechaliśmy na start, ostatnie uzgodnienia z pilotem jak jechać
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)
, odliczanie: 5,4,3,2,1, start i jazda... Jechaliśmy nieżle, niestety w połowie próby coś zaczęło hałasować... Zatrzymałem się, w pierwszej chwili myślałem, że to tłumik wlecze się po ziemi, ale nie... W czasie nawrotu wokół słupka na trochę nierównej nawierzchni akumulator wyskoczył z mocowania i przewrócił się. Wentylator uciął masową klemę przy przewodzie na pół. Kawałek wentylatora ułamał się i wbił się w chłodnicę. Powstała dziura o dlugości około 2 cm i szrokości 0,5 cm. Jazda się skończyła, a szło całkiem nieźle. Po szybkich oględzinach udaliśmy się na stację zakupić klemę i płyn. Potem próbowaliśmy użyć uszczelniacza do chłodnic w proszku, jednka po dokładnych oględzinach uszkodzenia okazało się, że to nie ma sensu. Potrzebna jest cyna, lutownica/palnik i kwas. Te rzeczy znaleźliśmy w poleconym przez organizatorów warsztacie blacharskim. Szybko wyciągnęliśmy chłodnicę i została ona zalutowana. Próba szczelności wypadla pozytywnie. Zamontowaliśmy chłodnicę z powrotem do auta. Szybkie uzupełnienie płynu chłodzącego i dalej w drogę.
Dojechaliśmy do mety jednego z etapów i dalej jechaliśmy już normalnie pozostałe odcinki. Niestety, nie dojechaliśmy na wszystkie PKP'y i dostaliśmy sporo punktów karnych, także dalsza rywalizacja nie miała już sensu.
Po dojechaniu do mety w Ośrodku Ruchu Drogowego w Tarnowie w kolumnie pojechaliśmy do bazy rajdu w Zgłobicach.
Z powodu problemów technicznych zbyt wiele fotek dziś nie powstało.
W warsztacie, awaria już usunięta.
Przejazd w kolumnie.
Pamiątkowe zdjęcie na koniec.
No i to by bylo na tyle, liczymy, że spokojnie dojedziemy do Trójmiasta jutro.
Pozdrawiamy
![[ok]](./images/smilies/ok.gif)
.