Samsung1 pisze:
Cóż auto piękne - przebieg (we mnie) nie budzi zdziwienia (sam mam podobny - patrz giełda) - a cena ? - ceny weryfikuje rynek i jak na razie to pną sie one ostro do góry i nie ma co liczyć na to że dobre oryginały będą tańsze - a wręcz przeciwnie!
Hallo,
Z tymi cenami nie do konca jest tak jak kolega pisze:) W de tez nie jest rozowo. Niedaleko mnie jest komis majacy w swojej ofercie bardzo ladne MB, czesto z niskim przebiegiem od 1 wl. Stoi u nich bardzo ladne 230 CE, stoi juz 2 lata (przynajmniej tyle je widzialem:). Do niedawna mialo cene 7000 E, ale od niedawna 3500E. Jak widac wlasciciele postanowili w koncu to auto sprzedac. Poza tym auta z takich komisow i z tych przedzialow cenowych to placi sie nie tylko za auto, a sporo innych uslug wokol klasyka, jak np. gwarancja i inne rzeczy.
Samsung1 pisze:
W Polsce jednak takie ceny długo jeszcze będą budzić zdziwienie zwłaszcza wśród dużej rzeszy "golasów (nie mam na myśli nikogo konkretnego!), którzy mają dużo do powiedzenia, ale o wiele niej w portfelu - taka rzeczywistość niestety!
W Polsce sporo rzeczy jest inaczej niz w DE, ja np. nie moge nadziwic sie dziwnymi sprzedawcami i ich wymaginowanym zadufaniem w sobie i sprzedawanych rzeczach (tu nie mam nikogo na mysli, ale dosc czesto sie ich spotyka, czy to w ASO, czy przy innych okazjach). W DE poziom uslug i pracy tych ludzi wyglada zupelnie inaczej. Wydaje mi sie, ze do rownowagi dochodzi sie nie tylko poprzez stawianie ceny rodem z DE (lub sporo wyzszej od niej), a niewiele oferujac.