MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest śr sie 20, 2025 6:10 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 58 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Cem pisze:

W kwietniu ta zwyzka w Warcie wynosila 30%

A może kumulacja ?? Wiek + krótko prawko ??

"Chcę umrzeć spokojnie, we śnie - tak jak mój znajomy, a nie wrzeszcząc z
przerażenia - tak jak jego pasażerowie."

Tytuł:
Klubowicz
Awatar użytkownika

moze, kto wie, musze sie znajomego zapytac jak mu tam chcieli policzyc -.-

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Lokalizacja: Królewskie Stołeczne i Rezydencjalne Miasto Wrocław
mojojojo13 pisze:
Ale czy jest jeszcze jakieś ubezpieczenie które posiada zniżke dla weteranów?

Ja mam w PZU zniżkę 50% za weterana, co zusammen do kupy daje mi OC 555zł na rok. Pszczoła ponieważ mieszka w mniejszym mieście płacił rocznie za to samo auto grubo poniżej 300zł.
Link4 wg mnie lepiej sobie darować, bo pomijając to, że w115 chyba nawet nie mają w swojej bazie modeli, to oszczędności na opłatach w tej firmie są bardzo iluzoryczne.

Tytuł:
Klubowicz

TrickyKid pisze:
Link4 wg mnie lepiej sobie darować, bo pomijając to, że w115 chyba nawet nie mają w swojej bazie modeli, to oszczędności na opłatach w tej firmie są bardzo iluzoryczne.

Mozesz rozwinac iluzje oszczednosci?

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Pszczola pisze:
Dzisiaj dzwoniłem do Link4 i wyliczyli mi składkę OC: 445.50zł za rok w przypadku gdybym nie jeździł moim samochodem ( gdyż nie mam ukończonych 25lat ) lub 790zł gdy przyznam sie ze jestem stalym urzytkownikiem ww. auta.
Pytanie: czy jak wybiorę tańszą wersje to, co może mi grozić??? Jak tfu tfu kogoś stuknę to mogą nie wypłacić odszkodowania???

No jak kogoś stukniesz i będzie Twoja wina, to i tak nie wypłacą - bo masz samo OC. A jeśli będzie wina tamtego, to szkody wyrównuje ubezpieczenie winnego.

Pszczola pisze:
p.s.. Po poprzednim właścicielu mam ważne OC do stycznia 2005r. Ostatnio obiło mi się o uszy że jak kupujesz samochód, z ubezpieczeniem OC to możesz jeździć na nim aż się nie skończy ( no chyba że wcześniej zmienisz ubezpieczyciela ). Ile w tym prawdy ???

Masz miesiąc na rezygnację z umowy, później jest domyślne jej przejęci, tylko musisz uaktualnić dane i zrobią Ci rekalkulację stawki [każą dopłacić, lub zwrócą - w zależności od różnic w stawkach dla różnych aut/kierowców/miejsc zameldowania.

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

laudan pisze:
TrickyKid pisze:

Mozesz rozwinac iluzje oszczednosci?

Link4 stosuję zasłonę dymną w postaci braku "fizycznych" atrybutów na miejscu [wszystko przez telefon] jako rzekomego źródła niskich cen ich polis. W rzeczywistości patent polega na tym, że standardowo proponują golutką polisę, która chroni ledwo ledwo [nie ma wyłączenia amortyzacji, a więc po roku od wykupienia polisy odszkodowanie na starczeć na roczne części z giełdy, nie ma wyłączenia udziału własnego - a więc jeśli klient nie dołoży nic ze swojej kieszeni, to może jeździć z plastikowym błotnikiem i bez zderzaka]. Te 2 rzeczy są dodatkowo płatne w Link4, i wiele osób nawet po dostaniu polisy nie jest światdoma [nie czytają] jaki zakres likwidacji szkód wykupili. W przypadku OC to raczej należy się modlić, żeby nie rąbnął w nas ktoś ubezpieczony w Link4 [bo podobno ta firma ostro sępi kasy i czasem procesy sądowe idą w ruch], i podobnie z AC jeśli się nie wzięło full wypasu - za te pieniądze nie da rady naprawić samochodu chociażby nie wiem co...

Tytuł:
Klubowicz

Jesli chodzi o AC to wszystkie TU stosuja chwyty z amortyzacja, generykami (czesci nieorginalne) i udzialem wlasnym. W przypadku OC tez nie jest wesolo i probuja wciskac sie z amortyzacja i generykami. Sa sposoby na uchronienie sie od tego i ubezpieczenie w DAS(http://www.das.pl/) poczytaj o ochronie prawnej pojazdu dla klientow indywidualnych. Podobno ubezpieczyciele w takim wypadku odchodza od niecnych praktych, bo wiedza ze ten klient pojdzie na droge sadowa (zwrot kosztow z DAS).

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

laudan pisze:
Jesli chodzi o AC to wszystkie TU stosuja chwyty z amortyzacja, generykami (czesci nieorginalne) i udzialem wlasnym. W przypadku OC tez nie jest wesolo i probuja wciskac sie z amortyzacja i generykami. Sa sposoby na uchronienie sie od tego i ubezpieczenie w DAS(http://www.das.pl/) poczytaj o ochronie prawnej pojazdu dla klientow indywidualnych. Podobno ubezpieczyciele w takim wypadku odchodza od niecnych praktych, bo wiedza ze ten klient pojdzie na droge sadowa (zwrot kosztow z DAS).

Link4 zaniża odszkodowania NAGMINNIE. No i naturalnie w115 nie można u nich ubezpieczyć...

Tytuł:
swój chłop

Cem pisze:
Zibi58 pisze:
Ponadto Panowie młodsi jak 25 lat moga być zarejestrowani jako współwłasciciele np.matki , ojca, i wtedy nie ma dopłat ze względu na wiek, tylko są liczone znizki tego starszego który ma te znizki , a okres jako klienta liczy się, więc jesteśmy współwłaścicielami z ojcem do ukończenia 25 lat a później możemy zrobic to siebie, albo poczekać do uzbierania zniżek.

Przy wspolwlascicielstwie zwyzka za wiek wynosi 30%, jednakze w towarzystwie ''Samopomoc'' nie ma tej zwyzki, bo interesuje ich tylko pierwsza strona dowodu rejestracyjnego. Pozatym zeby byc wspolwlascicielem trzeba miec to uwzglednione w umowie kupna pojazdu.

To co opisywałem dotyczy PZU, nie ma żadnych zwyżek przy współwłasności, interesuje ich co jest własnie na pierwszej stronie dowodu rejestracyjnego, oczywiście w umowie kupna musi być wpisane dwóch włascicieli, kupujących. Tak mam własnie zrobione mój syn jest współwłascicielem i lecą mu zniżki, a opłaty są brane z moich zniżek 60%+5% za jednorazową wpłatę,+ 5% za kontynuację, do tego dojdzie mi na drugi rok 50% za wiek auta...i na tym koniec................

Tytuł:
Klubowicz
Awatar użytkownika

w takim razie juz wiemy jakie towarzystwo jest najlepsze dla wspolwlascicieli -.-

Tytuł:
postmajtek
Awatar użytkownika

dr_FranekStein. pisze:
Może troszkę odbiegnę od tematu ale chciałbym coś poradzić. Otóż pojawiło sie nowe Towarzystwo Ubezpieczeniowe..nazywa się "Moje Towarzystwo Ubezpieczeniowe" i jest powiązane z Hestią i Pocztą Polską...Nie znam szczególów ale postanowiłem tam ubezpieczyć swojego Mesia .Przy silniku 2.0 za OC + NW na cały rok zapłaciłem 265 zł , chyba taniej nic nie znajdziecie...

Ale przy jakiej zniżce?

A wiem że podobno cięzko od tych towarzystw wytargać pieniędze wrazie draki.

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

Wykupile dzis OC na MB 126 300SD w Link 4 i mam auto ubezpieczone tanio, ale nie moga nim jezdzic kierowcy pozinezj 24 lat ( czyli Ja formalny wlasciciel auta [zlosnik] ) . To chyba kolejna luka prawna....

MIKE SANDERs Korrosionsschutzfett
www.bezkorozji.pl
535-466-616

Tytuł:
swój chłop

Witam

Nie rozumiem intencji ustawodawcy/firmy ubezpieczeniowej dotyczącej ograniczenia wiekowego do 25 (26) lat.
Ja w wieku 25 lat posiadałem prawo jazdy 8lat i bezwypadkowo - a jestem traktowany jak inni crash testerzy aut.
Rozumiem że ludzie młodzi częściej powodują wypadki - ale wrzucanie wszystkich do jednego wora do spora przesada.

Co do ubezpieczenia - kupując Mesia byłem 2 współwłaścicielem, ubezpieczyłem auto w Samopomocy i 60% zniżek przeszło - jako że ich interesuje 1 strona dowodu. Nie mam powodów do narzekań na ubezpieczyciela /mogło by być taniej ;-) /

był:Mercedes W124 200D ;-)
jest Dodge Grand Caravan

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 58 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4

Strefa czasowa UTC+02:00