W zeszłym tygodniu wsiadam do w123, przekręcam kluczyk i nic. Tzn. kontrolki się świecą i nie przygasają, ale na zapłonie tylko pompka daje paliwo. Pomyslałem - rozrusznik. Była to środa, ale mój mechanik miał urlop, więc go powoli przyholowaliśmy do mnie i czekał do dziś.
Zabieramy się za niego dzisiaj, i tak z głupia frant, przed otwarciem maski, przekręciłem kluczyk - zapalił!!! Pomyśleliśmy trochę i wyszło nam, że chyba gasząc go w środę zrobiłem to niechcący na D (mogę tak, a podobno nie można) i dopiero po chwili przestawiłam na P, a mu się coś popieprzyło i zapamiętał to D i dlatego nie mogłem zapalić (na D nie można). Stwierdziliśmy, że czujnik w skrzyni, ten od połozenia gałki, jest na podciśnienie, a od środy minęło kilka dni i podciśnienie uszło jakoś i można zapalić. Chwilowo ta teoria się zgadzała, poniewaz odpalał za każdym razem. Uradowany pojechałem na rundkę (nie jeździłem od 5 dni!), i przy okazji na myjnię. Tam po jakiejś półgodzinie odpalam - i nic.
Teraz nasza teoria już się niesprawdzała, ponieważ pamiętałem dokładnie by gasić na P! Po chwili i kilku próbach zapalił. Tego było już za wiele! Teraz stwierdzamy, że padło w skrzyni sterowanie położeniem gałki biegów i nie wiemy czy jest to na podciśnienie czy jednak elektryczne? Rozrusznik i jego kabelki chyba wykluczamy, zwłaszcza, że robiąc pomiary
stwierdziliśmy, że do rozrusznika nie dochodzi prąd, czyli skrzynia pamięta, że jest D i niepozwala zapalić (jeśli to dobra teoria?). Teraz tylko trzeba naprawić rzeczony czujnik! Gdzie on jest, i czy jest naprawialny? Czy na jego stan może mieć fakt, że kiedyś podczas remontu zauwazyłem, że w rowku, gdzie "chodzi" gałka stoi woda? Podczas prób odpalania (kręcenia) ruszałem gałką i zdarzało się, że w którymś momencie odpalił - czyli coś mu się pieprzy z ustawie gałki?
Czy nasza teoria jest prawdziwa, i jak to naprawić?
_________________ Kuba W116 300SD '79 Ex: C114 250 2,8 '71, S203 220 CDI '04, W115 200 '72, W123 200 '84, C123 230 '82, W116 350 '77, C123 280 '80, S202 250TD '98, W124 300D '88, W201 1.8 '91, W202 180 '99
|