nie przesadzajcie z kosztami, ja już mam to wszystko co chcą sprzedać, czyli nie mam kompresora. I z nim jest najmniej szukania - kompresory są
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)
, można nawet włożyć innego rodzaju a i tak będzie wszystko OK. Nowy kompresor do M102 i diesla 300D jest taki sam i kosztuje 1500zł - nowy. A teraz wystarczy kupić uzywany za 200zł, oddać go do regeneracji za 300zł - i za 500zł jest kompresor z gwaranją. Nabicie to koszt nei większy niz 200zł za pierwszym razem, potem jest taniej, bo za pierwszym razem to jest troche roboty, pomijając prożnie jaką trzeba zrobić ( zresztą jak zawsze, ale za pierwszym razem z tym jest najwięcej kłopotów ) , to najwięcej jest ze sprawdzaniem szczelnośći
![[szalone]](./images/smilies/szalone.gif)
, bo wszystko może być OK, a gdzieś ( już co by nei mówić stare aluminum - skraplacz i chłodnica ) mogą delikatnie przepuszczać - i lipa.
chlodnica kosztuje - nowa - 300zł z gwarancją , wentylator od 80zł w słomczynie, + do tego filtr ( podobno jest dośc drogi, a składać wszystko jego wymiany jest bezsensowne ) , o instalacji elektrycznej juz nie wspominam bo to jest dziecinnie proste, ale instalcja weży ciśnieniowych ( ktore w razie czego dorabiają, razem z odpowiedniki dobranymi końcówkami ) , i do tego czujniki temp. i w razie czego jak jest podrdzewiały zaworek rozpręzny ( czy jak oni go tam nazywają ) to trzeba go wymienić ( a koroduje jedna blaczka wielkości 1groszówki )
najdroższym elementem jest kompresor - ale najłatwiej dostępnym
najtańszym jest cała nagrzewnica ze skraplaczem - ale praktycznie niedostępna ( nei tak jak inne podzespoły )