MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest czw sie 07, 2025 7:15 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

(me: how) pisze:
W Szczecinie zrobiłem to w czasie jednej wizyty w US. Przynajmniej w tym na Felczaka. Jest specjalny pokój na 2. piętrze do takich operacji.
Tak jak napisał and, ważne jest, czy ostatnio nie darowałeś czegoś komuś oficjalnie, bo bez opłat można zrobić to raz na kilka lat.

Co do klonowania zniżek, to jeśli następnego auta nie kupisz również z osobą mającą zniżki, to zapłacisz 100%. Chyba, że w dziwny sposób zawieruszy się jej nazwisko. Agent spisuje co prawda numer poprzedniej polisy na dowód, że zniżki są, ale już przy zmianie ubezpieczyciela, dojście do żródła jest praktycznie niewykonalne, gdyż nie ma wymiany informacji pomiędzy towarzystwami, i choć jest taka ustawa to pozostaje martwa.
Sprawę poruszała niedawno Gazeta Prawna.

Da się w bardzo prosty sposób. Opisze na moim przykładzie i VW Polo.
Chciałem wykupić OC w Samopomocy, a ojciec był współwłaścicielem i miał na swój samochód OC w Warcie. Idąc do agenta, zabrałem ze sobą także dow. rej. od auta taty + jego OC. Pokazałem pani, że współwłaściciel, ma zniżki w Warcie, więc automatycznie na to auto także mu przysługują.

GMail: anwojcik (at) gmail.com

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

and6412 pisze:
Da się w bardzo prosty sposób. Opisze na moim przykładzie i VW Polo.
Chciałem wykupić OC w Samopomocy, a ojciec był współwłaścicielem i miał na swój samochód OC w Warcie. Idąc do agenta, zabrałem ze sobą także dow. rej. od auta taty + jego OC. Pokazałem pani, że współwłaściciel, ma zniżki w Warcie, więc automatycznie na to auto także mu przysługują.

Ale tata jest współwłaścicielem Polówki. W takim razie się nie zrozumieliśmy [oczko] !

To jest oczywiste, bo przy zmianie ubezpieczyciela, zachowujesz zniżki.

Pisałem o sytuacji, w której jesteś np. z ojcem współwłaścicielem jednego auta, po czym w innym towarzystwie ubezpieczasz drugi samochód którego jesteś jedynym właścicielem, także ze zniżkami.

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Faktycznie nie dogadalismy się [zlosnik]

GMail: anwojcik (at) gmail.com

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+02:00