MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest śr sie 20, 2025 12:56 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

Irek pisze:
Inna sprawa ze od maja podrozujacy do DE maja mozliwosc kupienia sobie ADAC Nareszcie :) i to cala tajemnica spokojnej glowy no bo w niezawodnosc tej marki juz dawno nie wierze choc moje autko od tamtej nieszczesnej przygody dzielnie sie sprawuje.

Opiekę "Żótłego Anioła" sprzedawali polskim studentom jeszcze przed majem i to bez konieczności legitymowania się wizą.
Sprawa rzeczywiście bardzo fajna [ok] .

Tytuł:
Klubowicz

Irek pisze:
niezawodnosc tej marki juz dawno nie wierze choc moje autko od tamtej nieszczesnej przygody dzielnie sie sprawuje.

Mylisz sie Irku sa niezawodne. Jak zapala to dojada [zlosnik] Twoj poprostu nie zapalil :( Oznaka nie usterkowosci, a przepracowania.

Tytuł:
wiarus junior

Ocet pisze:
A do pierscienia to bez sciagacza bym sie nie bral...

Panowie co to za sciagacz magiczny????
Bylem wczoraj w takim fajnym samochodowym Markecie i stala cala wielllka lada ze specjalnymi sciagaczami.Macie moze jego symbol.Za 5-7Euro mozna kupic prawie kazdy to sobie kupie i klopot z glowy.
laudan pisze:
Mylisz sie Irku sa niezawodne. Jak zapala to dojada [zlosnik] Twoj poprostu nie zapalil :( Oznaka nie usterkowosci, a przepracowania.

Dobra ,dobra w koncu do tej pory nie kupilem nic innego (dla siebie)
-cos w tym jednak jest. :evil:
Marcin ty juz jestes fanatykiem :)
Jeszcze rok temu objawy byly slabsze ale teraz widze trafiony/zatopiony :)
Ja teraz sporo sie rozgladam za 10-cio latkami i powiem ci ze jednak zmieniam zdanie to juz nie to samo auto.Za male bo ok 4,5kilo Euro mozna kupic Merca co ma np.9-10 lat ale wygladaja zalosnie.

Zastosowanie do Diesla OR pozwala zmniejszyć o połowę ilość dwutlenku węgla. Przy spalaniu oleju roślinnego siarki nie ma,powstaje o 80 procent mniej cząstek stałych. Na nich osadzająsię węglowodory aromatyczne wywołujące choroby nowotworowe.
W123 200D

Tytuł:
Klubowicz
Awatar użytkownika

Irek pisze:
Panowie co to za sciagacz magiczny????
Bylem wczoraj w takim fajnym samochodowym Markecie i stala cala wielllka lada ze specjalnymi sciagaczami.Macie moze jego symbol.Za 5-7Euro mozna kupic prawie kazdy to sobie kupie i klopot z glowy.

Jest to ściągacz co się chyba nazywa rurowy. Widziałem to ustrojstwo więc Ci mniej więcej opisze.
Wyobraź sobie rurkę średnicy ciut większej od średnicy tego pierścienia, długości ja wiem - 20 cm. Jeden koniec rurki jest ponacinany wzdłuż i powstają z tego 4 ćwiartki rury. One są elastycznie zamocowane do reszty rury więc je można trochę odchylić na zewnątrz, a na końcu mają ząbki skierowane do wewnątrz którymi się zaczepia za ów nieszczęsny pierścień. Na drugin końcu ściągacza jest denko w które wkręca się śrubę zapierającą się o wał korbowy i ściąga cały ten bałagan.
Myśle że jak by mieli takie ściągacze to mając ze sobą pierścień możnaby się pokusić o dobór wielkości takiego ściągacza.
Oprócz tego pamiętaj o ściągaczu do koła pasowego, ale to chyba da się zrobić najbardziej klasycznym sciągaczem.
Pozdrawiam

.....
Golf 1.2 TSI
maniek@w114-115.org.pl

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

Irek pisze:

Sorry Irku, być może się czepiam, ale w samochodowym markecie typu Auto Teile Unger nie da się kupić dobrego ściągacza, zwłaszcza w cenie dwóch kebabów.

Tytuł:
wiarus junior

(me: how) pisze:
Sorry Irku, być może się czepiam, ale w samochodowym markecie typu Auto Teile Unger nie da się kupić dobrego ściągacza, zwłaszcza w cenie dwóch kebabów.

Ja sie nie pogniewam ale pomysl sam gdybym chcial kupic porzadny sciagacz to czy pytalbym sie jak sie sciaga pierscien uszczelniajacy?
Nie sadze -bo to znaczylo by ze jestem specem a spece maja przyzwoity warsztacik.Ja potrzebuje wydac malo albo nic na rzecz ktora raz uzyje a potem bedzie mi lezala w piwnicy i przeszkadzala :)
Porzadne to kupuje czesci do mojej Mercedes a zamontowac to moge je najgorszym picem byle poprawnie :)
Inna sprawa ze to nawet nie jest Auto Teile Unger tylko jeszcze gorszy Kaufland :) ze specjalnym stoiskiem samochodowym.

Zastosowanie do Diesla OR pozwala zmniejszyć o połowę ilość dwutlenku węgla. Przy spalaniu oleju roślinnego siarki nie ma,powstaje o 80 procent mniej cząstek stałych. Na nich osadzająsię węglowodory aromatyczne wywołujące choroby nowotworowe.

W123 200D

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

Irek pisze:
Ja sie nie pogniewam ale pomysl sam gdybym chcial kupic porzadny sciagacz to czy pytalbym sie jak sie sciaga pierscien uszczelniajacy?
Nie sadze -bo to znaczylo by ze jestem specem a spece maja przyzwoity warsztacik.Ja potrzebuje wydac malo albo nic na rzecz ktora raz uzyje a potem bedzie mi lezala w piwnicy i przeszkadzala :)
Porzadne to kupuje czesci do mojej Mercedes a zamontowac to moge je najgorszym picem byle poprawnie :)
Inna sprawa ze to nawet nie jest Auto Teile Unger tylko jeszcze gorszy Kaufland :) ze specjalnym stoiskiem samochodowym.

No kurcze, żeby takie wynalazki były chociaż jednorazowe, to by nie było tematu. Ale chodziło mi o to, że człowiek się podkręci, przygotuje się jak należy, a taka pierda podziękuje w połowie roboty i szczęście wielkie jak nic w pobliżu nie zepsuje, człowieka nie wyłączając.

Nie mniej jednak powodzenia w walce [ok] !

Tytuł:
Klubowicz

Irek pisze:
Dobra ,dobra w koncu do tej pory nie kupilem nic innego (dla siebie)
-cos w tym jednak jest. :evil:
Marcin ty juz jestes fanatykiem :)
Jeszcze rok temu objawy byly slabsze ale teraz widze trafiony/zatopiony :)
Ja teraz sporo sie rozgladam za 10-cio latkami i powiem ci ze jednak zmieniam zdanie to juz nie to samo auto.Za male bo ok 4,5kilo Euro mozna kupic Merca co ma np.9-10 lat ale wygladaja zalosnie.

Chyba masz racje, wtedy bylo tylko w123, teraz sie troche pozmienialo [zlosnik] Co do mozliwosci znalezienia. Szukalem w 15 letnich do 3kilo i jest wybor, ale trzeba byc cierpliwym, aby cos ladnego trafic. Teraz pewnie troche trudniej, bo wiekcje chetnych. 1 rada to omijaj kolorowych handlarzy, choc oni oferuja z 80% tych sprzetow. Poza tym 9-10 latek do 4,5kE nie bedzie zbyt dobry. Ceny tych mlodszych rocznikow sa bardzo wysokie, zbyt duzo Niemcow sie nimi interesuje.

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+02:00