MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest sob sie 09, 2025 11:49 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
weteran
Awatar użytkownika

moze dzis o 2.10 powtórzą ten program

Drogą jedzie sobie piękna czarna w115 od lakiernika chromy błyszczą nowy lakier (na oko wczorajszy)....
zanim jeszcze pokazali zatrzymaną brykę już komentarz narratora ... " po zatrzymaniu okaże się że ten samochód jest totalnym wrakiem" - cos w tym stylu ....

po zatrzymaniu ... kierowca dostaje burę że popełnil wykroczenie wysiadająć z samochdu nie będąc o to proszonym. Następnie pokazane jest wnętrze , siedzenia (zeby to delikatnie ując) powiedzmy jeszcze przed tapicerowaniem. Gliniaż zwraca uwagę na to że odkręcona jest galka zmiany biegów i z ironią pyta gdzie się podziała i czy kierowca tak jezdzi .... on jakos sie tłumaczy, następnie strzykawką sprawdzają rodzaj paliwa ze zbiornika .... żółte ....wrtyskują spowrotem ....
Ale ale ... nie swieci się podświetlenie tablicy rej. z tylu ... Panie kierowco ... mandat 100 zł i zabieramy dowód rejestracyjny ....

KURWICA MNIE WZIEŁA JAK TO OGLADAŁEM!!!!!!!!!

Samochód jest wrakiem bo lakiernik pipka pomalował podswietlenie rejestracji, kiepską tapicerkę i nie ma drążka zmiany biegów!!!!

niech ktos to nagra pliz .... chcę płytą z tym odcinkiem rzucać w policjantów

W107 560sl
W108 280se 3.5 Rote Sau

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

ech... no niestety ręce opadają... rok mam spokój z patrolami.. ale to chyba tylko dla tego, że nie jeżdżę swoim bombowcem... natomiast codzienność wyglądała tak, że jak już widziałem patrol, to było raczej pewne, że będzie końtrola...
ileż razy ja sie już naodbierałem dowód z WK, aż mnie tam znają i jak już pani Wiesia mnie widzi to pyta czy po dowód... Diagnosta na szczęście tez już zna ten samochód i pyta tylko co tym razem....

a juz szczytem absurdu dla mnie bylo, ze jak dziewczyna rozbila reflektor na slupku, to mi kretyn policjant zabral dowód i napisał, że samochód uszkodzony w kolizji... własciwie chyba mogłem się odwoływać od tego... a tak, to jakieś 100 zyli za przegląd powypadkowy w plecy, czy ile to tak kosztowało...

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Bo Policja to polcjia niestety......
Dla nich wszystko co stare to odrazu złom.Przy wypadku w jakim brałem udział to się troche zdziwli.Dwa ople na tylku pogniecone do chłodni c a w beczce tylko obdarty hak i niestety po kilku dniach wyszło naruszenie podłużnic.Znajomy z PZU powiedział, żeby tego nie zgłaszać - wyrwe grosze albo wycofają mi pojazd z ruchu.A że moja beczusia to dla mnie prawie [zlosnik] wszystko więc odpuściłem. i robię na własną reke.Więc stawiam na fakt.policja i ubezpieczalnie robią to co im wygodne i przy czym sie nie napracują!!!!!.Nikt nie wleźie pod samochód żeby zobaczyć szkody.Trzasną pare fotek i to wszysto - robili zdjecia jak do wypadku - jedna osoba pojechala do szpitala włsanym transportem, spisali symbole z opon, alkomat i to wszystko.Do tej pory się "denerwuję", że ktoś bezkarni wali mi w tył a wszyscy to mają gdzieś bo to stary samochód - nie ważne że oryginał, że trzyma linę i jest super materiałem na odbudowę!!!!!!24 - lata stary i to jest dla nich ważene!!!!Powiedziałem, że zrobię na cudo i im pokażę.Do każdego zarysowania będą przyjeżdżać - ja też płacę podatki i to nie małe!

Tytuł:
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Trochę Panowie przesadzacie. Gdyby kierowca uruchomił to podświetlanie tablicy - to pewnie by go puścili, natomiast potłuczony reflektor - jest powodem do zatrzymania dowodu. Też jeżdżę dwudziestokilkuletnim autem i też czasami policja mnie zatrzymuje ( szczytem perwersji było, gdy nagrali mi film na videoradar [zlosnik] ), ale nigdy nie dałem im okazji do zabrania mi dowodu po pobieżnych oględzinach auta. Wiadomo że w takim staruszku, zawsze nie wszystko jest do końca w porządku, ale należy zadbać żeby przynajmniej z wierzchu wszystko było ok. Oczywiście, jeżeli nie zależy komuś na całej reszcie [oczko] .Wbrew pozorom, za łuszczący się lakier czy rdzę, też mogą zabrać dowód rejestracyjny - jest na to paragraf mówiący o rażącym wyglądzie pojazdu - czy jakoś podobnie.

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

normalnie by go puscili ... ale jak TV4 krecila kamerą to musiało być pokazowo ;(( w TVNnie martyna by tego nie pozwoliła puscic ;)) ... a co do czyszczenia podswietlenia tablicy .... moze lakier śliną nie schodził ??? , ale rzeczywiscie szkoda ze wlasciciel nie próbowal tego zczyścic , zabrałby podstawę do odebrania dowodu ... PS. Nikt z was gościa nie zna, czarna w115 ? ?

W107 560sl
W108 280se 3.5 Rote Sau

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Stawros pisze:
natomiast potłuczony reflektor - jest powodem do zatrzymania dowodu.

Owszem jest... ale nie jest powodem do wpisania powodu zatrzymania dowodu, że pojazd został uszkodzony w kolizji, bo kolizji ni ebylo, gdyby mi pacan napisal, ze zbity zostal reflektor, zaplacilbym za przeglad polowe tego i mialbym dowod w rece tego samego dnia, nie wspomnę już, że nowy klosz założyłem 10 minut później, a dowód odebrałem tydzień później, bo zanim dotarł do WK w Jeleniej Górze z Wrocławia to tydzień zleciał...

Tytuł:
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Ja_cek pisze:

nie wspomnę już, że nowy klosz założyłem 10 minut później...

No widzisz...trzeba było 10 minut wcześniej [zlosnik]

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00